• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Koda KD 261 i subwoofer

Reakcji
0
Witam
Moze ktoś tu na forum ma pomysł jak podłączyć do wzmacniacza Koda KD-261 subwoofer. Sub jest aktywny Tonsil 200A.

Jest tam wyjście oznaczone jako REC, pewnie o to chodzi bo innego nie ma są wejścia. Czyli z tego wyjścia szarpnąć sygnał?

z tego wyjscia sygnal nie jest regulowany. czyli grac sub bedzie ale na maxa mozliwosci
ja bym dal samochodowy konwerter sygnalu wysokiego na niski

A mógłbyś podesłać jakiś link żebym zobaczył jak to urządzenie wygląda?

70662.jpg

cos tego typu

kabelki pod kolumny. rca do suba
potencjometrami regulujesz poziom "glosnosci"
czyli ustawiasz tak kolumny zeby nie bylo jeszcze przesteru a pozniej do tego podkrecasz suba zeby jeszcze czysto gral

tak, dokladnie
nie masz sklepu na miejscu?
w sklepie z czesciami RTV kiedys udalo mi sie taki kupic za 8zl!
tam nie ma nic poza kilkoma pasywnymi elementami!

Wiesz co jest, ale słabo zaopatrzony. Ten konwenter ktory podeslalem w linku jest "Przeznaczony dla radioodtwarzaczy o mocy do 2x20W." kolega nic nie mówił o mocach, należy zwracać uwagę?

Nie jestem pewien bo faktycznie nigdy tego nie uzywalem do niczego wiecej jak radio. Poszukaj w sieci schemat tego i porownaj ze schematem wejscia wysokopoziomowego w mostku tda irka. Pisze z tel wiec sam nie sprawdze

Wiesz co zamiast tak kombinować raczej sygnał pociągnę z tego jedynego wyjścia REC, subwoofer ma regulacje głośności wiec nie będzie grał na full. Najrozsądniejsze rozwiązanie moim zdaniem.

mozesz tak zrobic, ale za kazdym razem kiedy bedziesz regulowac poziom glosnosci bedziesz musial ustawiac na nowo suba

ja bym zaryzykowal i kupil... jakby nie wytrzymal to by sie go zmodyfikowalo ;)

Powrót