• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolce. Projekt w AutoCad. Posiada ktos??

Reakcji
0
Witam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym się dowiedzieć czy posiada ktoś z was może jakiś projekt kolców pod kolumny wykonany w programie AutoCad??

Jeśli takowy by się znalazł to prosiłbym o udostępnienie go.

Pozdro :evil:

autocad to przezytek :P
chcesz rysunek czy konkretny plik?

jak masz pomysl to narysuj - zrobie projekt

Pawel S. napisał:
autocad to przezytek
Mógłbyś podać jakieś argumenty? Mam skończony kurs AutoCAD Essentials i chciałem przejść wyższe stopnie kursu, a Ty mi tutaj z przeżytkami wyskakujesz :) :P

Ps. Kolce można kupić po 2,5-3zł najtańsze. Sam miałem kolce w kolumnach ale je szybko wykręciłem bo ani nie zauważyłem różnicy czy były czy nie a pozatym w przypadku podłogówek ciężko się je przenosi gdy są kolce (kłopoty z podkładkami).
Jeśli się już zdecydujesz na kolce to zrób po 3 na kolumnę, nie będzie problemu z poziomowaniem i chwianiem kolumn :P

luke666 napisał:
Mógłbyś podać jakieś argumenty? Mam skończony kurs AutoCAD Essentials i chciałem przejść wyższe stopnie kursu, a Ty mi tutaj z przeżytkami wyskakujesz
tak
zacznij pracowac w solid worksie, cati, inwentorze lub czyms podobnym a zrozumiesz dlaczego ;)

Ja się uczyłem na AutoCadzie i na SolidWorksie i jak dla początkującego to solid jest łatwiejszy. No ale nie jest to miejsce by rozstrzygać takie spory. Gdyby nie to ze nie uwazalem na lekcjach (a może spałem wtedy :?: ) to bym sprobowal sam to zrobic.
ale nie mam nawet AutoCada zainstalowanego :neutral:

Tylko spytam czy będę mógł liczyć na ten projekt??

luke666 napisał:
Mógłbyś podać jakieś argumenty? Mam skończony kurs AutoCAD Essentials i chciałem przejść wyższe stopnie kursu, a Ty mi tutaj z przeżytkami wyskakujesz :) :P
bo AC jest do dupy jeśli o 3d chodzi. Inventor rządzi ;)

takero napisał:
luke666 napisał:
bo AC jest do dupy jeśli o 3d chodzi.

Tutaj masz rację, ale w 2D projektuje się conajmniej dobrze :) Miałem też przez chwilę do czynienia z Pro/Enginer'em i tam 3D jest bez porównania lepsze niż w AutoCad'zie.

AutoCad to nie jest przezytek. Porownywanie go z innym szmelcem to jakby porownywac Photoshopa do Painta albo Eagle do Protela... Zreszta zawodowcy to potwierdza.

W takim by autocad to odtworzyl
Kazdy element osobno

[ Dodano: 2009-10-04, 00:06 ]
i jak :?:
Podjął się ktoś wyzwania :?:

[ Dodano: 2009-10-11, 23:04 ]
Widzę ze chyba nikt się tym nie zainteresował także temat można zamknąć.

Powrót