• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[końcówka mocy] Kolejny UniAmp :)

Reakcji
0
Witam,
Po kilku miesiącach walki z kompletowaniem części - elektronicznych oraz obudowy - W końcu udało mi się złożyć Uniego :)
Insiporwałem się obudową wykonaną przez kolege Dolphin.

Elektronika to standardowo końcówka Uniamp od Irka + Unizab
Dodatkowo w obudowie siedzi również AVT 1370 do zdalnego załączania wzmacniacza ( Przycisk monostabilny + pilot RC5 )
Przewody głośnikowe KLOTZ 2x2.5mm
Sygnałowe Cordial 2x.0.22mm

Wtyki RCA Neutrika oraz gniazda PROLINK`a

Obudowa wykonana z nierdzewki + aluminiowy front (6mm)
Boki wykonane z MDF ( 2x19mm na bok ) oklejone fornirem Czerwony Sandałowiec ( pierwsze podejście do klejenia forniru :)

Zdjęcia ze środka podeślę wieczorem.

Co to za "gówienko" wystaje przez otwór wentylacyjny ? :P Odbiornik IR ?

Jeśli wzmacniacz będzie miał stopki to możesz go wsadzić od dołu. Albo zrób czarne okienko np. pod włącznikiem.

przez brak czasu moj uniamp nie bedzie niczym wyjatkowym :(
juz kilka osob pokazalo podobne projekty :(

Paweł a Twój uni chociaż gra w pająku czy w ogóle go jeszcze nie ruszyłeś?
v1ckdesigns bardzo podoba mi się Twoja obudowa. Pokaż zdjęcia w środku.

Paweł - piszesz to za każdym razem od ......
kilku lat....

Ładny uni:) Prosty i schludny. A foto środka gdzie?:P Pokaż czy jest porządeczek:)
Co do Ir to jak ktoś już pisał albo małe okienko we froncie albo w którejś z nóżek przednich wstawić go ładnie i będzie git. Jest jeszcze 3 opcja tj zrobic wtyk jakiś z tyłu i wyprowadzić go gdzieś na kabelku i schować w umeblowaniu(kwestia tego gdzie stoi sprzęt)

Jak obiecywałem zdjęcia środka - 2 jeszcze z przed miesiąca i jedno już przy składaniu z ofornirowanymi bokami :)

Porządku w kablach jak widać za dużego nie ma - starałem się jak mogłem, ale brakuje mi jeszcze wprawy :)

Chyba mi się nie wydaje że płytka jest podgięta od strony mocowań w górę. Czy nie ma naprężeń na punktach lutowniczych tranzystorów mocy i terujących?

Chyba mi się nie wydaje że płytka jest podgięta od strony mocowań w górę. Czy nie ma naprężeń na punktach lutowniczych tranzystorów mocy i terujących?

Napewno nie ma naprężeń :) tranzystory były przelutowane po dokręceniu do radiatora, tak aby się ułożyły i wpasowały. Pozatym 2 pierwsze zdjęcia są jeszcze z innym - mniejszym radiatorem, docelowy jest na ostatnim zdjęciu.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Paweł - piszesz to za każdym razem od ...... jakiegoś czasu :-)
bo jest wysyp takich konstrukcji a moj lezy prawie gotowy!
juz druga osoba przez pol roku mi maluje blachy! :(
chyba to odpuszcze i zloze zby cos gralo...
uni sklada sie dopiero ok roku ;)
od kilku lat lezy w czesciach symasym :D
Paweł a Twój uni chociaż gra w pająku czy w ogóle go jeszcze nie ruszyłeś?
gral w kartonie po butach ;)

Nie na temat...
bo jest wysyp takich konstrukcji a moj lezy prawie gotowy!
juz druga osoba przez pol roku mi maluje blachy! :(
chyba to odpuszcze i zloze zby cos gralo...
uni sklada sie dopiero ok roku ;)
od kilku lat lezy w czesciach symasym :D
gral w kartonie po butach ;)

no mój przez rok grał w pudełku po ciastkach :D

Powrót