• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumna centralna stx

Reakcji
0
witam

czy ktoś może słyszał jak to gra?

głośnik wysoko tonowy jest ok wiec jak bym robił napewno tez na tym

pytam dlatego czy warto sie bawic w diy mając gotowy produkt za 130 zł

oczywiscie porównuj to do budżetowych konstrukcji:) typu tesla

Wolałbym 2 x arn 116 + cokolwiek na góre - sc10n / pj.
Zagra to o parę klas lepiej.

Takero a nie wiesz czy w ten central stx pakuje zwrotnice czy tylko jakiś kondensator na wysokotonowca bo jak tylko kond to raczej odpada taka skrzynka

a co byś powiedział na 2x visaton W 100 SC i stx pj

dodam ze to ma pracować z czterema podłogówkami 18 akx +gdwk akx

troszke sie spłukałem na te podłogówki dlatego takie posunięcie:d

no to lepiej daj narazie cos co masz na zbyciu i zbieraj na GDN 15AKX ;]
lub jednego 18 AKXa

zacznijmy od tego że w100xx to średniak tak naprawdę i w pełnym paśmie sobie radzi raczej cieniutko :)
Jeśli masz 4 podłogowce na 18akx i akx to centrala też zrób na jednym 18akx i akx, ew zamiast br możesz dać MB - żeby nieco bardziej tradycyjnie wyglądało :)

jutro myślę znajdę czas żeby przetestować pierwsze 2 podłogówki narazie w pudłach zastępczych mam nadzieje ze sie nie zawiode bo tyle kasy wtopiłem ze szok :)

pytanie troszke z innej beczki

jak sobie radzi amplituner z różnymi impedancjami głośników tzn przód 8 ohm central np 4 ohm

kolumienki będą grały z Onkyo TX-NR 905

sikorb napisał:
jak sobie radzi amplituner z różnymi impedancjami głośników tzn przód 8 ohm central np 4 ohm

kolumienki będą grały z Onkyo TX-NR 905
primo - zobacz czy obsluguje 4 ohm
secundo - jezeli tak to center bedzie gral troche glosniej (co da sie wyregulowac)

Powrót