Witam.Posiadam kino domowe LG J10HD < z kina idzie HDMI do subwoofera, z suba wyjście na 2 głośniki 75w 4 Ohm. Z tym ze wyjście jest kablem typu RS 232. I teraz czy ktoś sie spotkał z tego typu kinem, nie mam pojęcia jak dźwięk wychodzi z suba czy 2 czy 4 czy 10 przewodami. A wracając do tematu po prostu nie mam kolumn do tego sprzęty i nie idzie kupić za normalne pieniądze, czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi jak zrobić i co mniej więcej kupić do zrobienia kolumn mając dane: Zespoły głośnikowe lewy i prawy łączone są z subwooferem za pomocą niezwykle oryginalnego przewodu: RS-232 (a raczej taka sama wtyczka i rozstaw pinów) od strony modułu basowego i unikalne dwupinowe złącza biegnące do wejść głośnikowych. Kolumienki są zgrabna, mają wąskie fronty, ale znaczną wysokość i głębokość. Każda z nich ma trzy przetworniki - dwa 6-cm nisko-średniotonowe oraz 19-mm tekstylną kopułkę, znajdującą się najniżej. Membrany nisko-średniotonowych są wklęsłe, polakierowane na czarno, stąd ich materiał jest trudny do zidentyfikowania.???