• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny do kina 5.0 używki do 400zł

Reakcji
0
Witam, ostatnio kupiłem amplituner do
kina domowego używany kenwood
krf-v5090D (off top - 220zł z
przesyłką, warto było ? ) o mocy
100w na kanał 6ohm. Wyszukałem
sobie do tego kolumny prism onyx 100. Nigdy nie miałem przyjemności
posłuchać kina domowego dlatego
nie mam zielonego pojęcia jakie
kolumny wybrać i w tej cenie z
każdych byłbym zadowolony, ale
może ktoś z was mi coś poleci ?Muzyki nie będę słuchał na tym zestawie.
Pokój jest nie wielki 4x4m. Kwota to
MAX 400zł.

Ponirzej 100zl za kolumne? Szalenstwem jakosciowym to to nie bedzie... Za 400zl to nawet o dobrym stereo nie ma co marzyc, a kino...

Proszę nowe:

http://www.rtvmax.pl/Sklep/TAV-305,2,0,355,3066.htm

Jamo, Taga, Volcraft w podobnej cenie zapewniają podobną jakość dzwięku, wiec chyba trzeba wybrać najlepszy wg gustu wygląd.

---------- Post dodany o 23:58 ---------- Poprzedni post o 23:55 ----------

Wyszukałem
sobie do tego kolumny prism onyx 100.
Prism zagra podobnie jak M-Audio. Słuchałem w kinie jednych i drugich. Wg mnie eltax oferuje "coś więcej" ale trochę droższy także szukaj w używkach.

a jaki model eltax dokładnie ? Szukam używek o nowych nie marzę. Myślałem też o taga tav 306

Ostatnia edycja:
takiej odpowiedzi oczekiwałem :) a co sądzisz o tych eltaxach experience ?

Ostatnia edycja:
raczej mi się nie opłaca jechać ... A gdyby włożył inne wysoko tonowce? Byłby lepsze od twoich poleconych ?

wszystkie wysokie byś chciał wymieniać w zestawie 5.0 ?! To już na pewno cena poszłaby co najmniej 2x w górę. Poza tym, Paweł napisał tylko że obawia się o wysokotonowe a więc pewnie nie słuchał tych kolumn.
Mogę dziś wieczorem na szybko pomierzyć te kolumny i pokazać ich charakterystykę - sam jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Wtedy będzie można podyskutować o czymkolwiek.

Ostatnia edycja:
na charakterystykach się nie znam :p no ale zrób te charakterystyki i wstaw w tym temacie. Napisz na priv cenę :)

Cenę już Ci pisałem na pw. Poniżej charakterystyka mierzona bez szczególnych przygotowań.

Tego dolka na srednich nie slychac?
Widac wysokie daja rade ;)
A jak to brzmi?

Oczywiscie ich nie mialem

Tego dolka na srednich nie slychac?
Widac wysokie daja rade ;)
A jak to brzmi?

Oczywiscie ich nie mialem

Powiem Ci, że nie ma tragedii na średnich. Całościowo te kolumny jak na swoją cenę grają całkiem poprawnie, góra nie jest natarczywa dołu jest sporo. Ogólnie dźwięk dość "ciepły". Do kina będą w sam raz.
Po jakiejś korekcie zwrotnicy może dało by się wyciągnąć z nich coś więcej.

Tak więc Arek460 decyzja należy do Ciebie.

powiedzcie mi jeszcze co sądzicie o eltax universe ? Tam system jest 3 drożny, nie było by to lepszym rozwiązaniem ?

Powrót