• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny do małego pokoju ( ~13mkw)

Reakcji
0
Witam

Planuję wykonać sobie monitorki do pokoju ok 13mkw, średnio umeblowanego. Kwota jaką dysponuję to ok 1000zł na wszystko bez obudów. Mogą to być monitory, jaki podłogówki ( lepiej podłogowe, chociaż mam mały pokój). Myślałem o czymś na vifkach,usherach, lub HD1 z akustyka, jednak posiadam dość małą wiedzę na ten temat. Wzmacniacz jaki ma to napędziać to Yamaha AX-497 z Cd-397.

Proszę o pomoc.

w ogloszeniach masz HDS180 + XT25 + zwrotnice za 800zl
wg mnie warto ;)
tylko ze do rozbujania tego HDSa potrzeba sporo mocy :P

ta yamaszka nie nalezy do zbyt wydajnych pradowo .. jednak oferta tych glosniczkow naprawde ciekawa .. jakby to bylo pare miesiecy pozneij napewno sam bym wzial : ]

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=15999 to również ciekawa propozycja.

[ Dodano: 2009-08-24, 19:59 ]
Pawel S. napisał:
przed zakupem tego zestawu radzę najpierw posłuchać. Miałem, na początku jest miodzio ale później pojawia się jakiś dziwny niedosyt. HDS180 głównie gra "męskim wokalem" i ogólnie wokal jest bardzo wyeksponowany, trochę brakuje dalszej sceny. Miałem wrażenie, że końcowe pasmo (1-3kHz) gra jakby zza ściany - to jest właśnie to co na początku podobało mi się a później zaczęło mi tego brakować. Do XT25 nie mam najmniejszych zastrzeżeń, po prostu dobry tweeter.

Powrót