• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny do wzmacniacza Unitra PW9013 2x35W 8om

Reakcji
0
Chcialbym kupic jakies niedrogie kolumny(do 200zł) do tego legedarnego zmaniacza, zastosowanie to PC mp3, CD, filmy, gry.
Teraz urzywam jako wzmaciacza słuchwek ;) (mało ekonomiczne, nie). Pokój wymairy cos ok. 20m^2. Testowałem na nim kolumny od mini-wiezy sony (2x80) okazal sie mocnieczy od tej wiezy mebeny na 3/4(potecjometra) odbiłay sie od obudowy.

powiem Ci ze mialem ten wzmacniacz,i pod koniec skali wzmacniacz sie przesterowywuje.
te 35 W zabijało stxa 27,myslalem co za kiszka z tego stxa,jak im o n30 0W wytrzymuje...
podpialem mostek tda i co? i to tda dostawało po dupie a w domu sieka,przy unitrze bylo tylko rzucanie membrana i dudnienie.

na stałe grały pod nim monitorki na arn 150 + arv 104,cale wychodza bez wykonczenia spokojnie 200 zł.

glosniki=120 zł
zwrotki=40 i w góre.
wysylki=max 20 zł
deski na obudowe + kleje wkrety duperele=20 zł.
głosniki z empire.com.pl,najlepiej wziac za pobraniem,inaczej sa problemy z wysylka ich(czekac i czekac mozna...),zwrotki projekt irka,czesci poszukaj w sklepach internetowych(gdzies tu jest spis sklepów,chyba przyklejony topic),deski kleje itp
a)tniesz szafy itp
b)jedziesz do castoramy .
razem wychodzi dokladnie 200 zł. pozniej mozesz dozbierac na wykonczenie.

poszukaj w gotowych konstrukcjach podobnych konstrukcji(wcale sie niepowtarzam) i bedziesz wiedział co i jak.
Pamietaj,jest to przykladowa konstrukcja,i za niewiele wiecej mozna zlozyc sporo lepsze monitorki,z innym sopranem ktory przewyzsza jakosciowo arv 104 bardzo.wiadomo,wtedy inna zwrotka jest potrzebna.przeczytaj artykuły i potem pytaj czego niewiesz
mozesz tez zrobic tuby na arz 6608,ale deski wyjda drogo,i koncowa cena bedzie podobna.

P.s
unitra mi sie skopcila jak jej dałem 16 ohm :| (tak,napewno to było 16 ohm.)
teraz mam pw 3015 2x15 W .jeden kanal uszkodzony eh(trany chyba)...

Jeżeli nie wkażesz ochoty na DIY i koniecznie szukasz czegoś już gotowego, popytaj wśród forumowiczów, może akurat ktoś będzie chcial sprzedać swoją konstrukcje. Z tego cow iem to ktoś chciał sprzedaż jakiś zestaw na GDN 18 SW .

Ewentualnie szukaj na allegro cos z tonsila, np Perfect 150 ale nie wiem czy w tych pieniadzach znajdziesz...

Powrót