• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny na BSW 104II

Reakcji
0
Jakie przetworniki będą dobrze współpracować z BSW 104 II w kolumnie 3 drożnej? Myślałem ot Tonsilach GDM 18/80 i GDWK 11/100 lub 9/120. A może jakie inne? To nie mają być głośniki z najwyższej półki tylko odpowiadające klasą BSW.
Jaki podział zwrotnicy będzie najlepszy?

Nielepiej zrobic dwa ladnie grające monitory niż duże kolumny(i kto to mówi)??????

Ja bym niebrał tego GDMa tylko brałbym tonsila GDN 16-50-6(duzo lepszy) i na wysokie tony tak chwalonego Visatona SC10N.

Lecz ja bym zrobił ładne monitorki np na wisatonie w 170s + sc10n i do tego sub na BSW 12'. Naprawde to zagra ładniej.

Jakby tak zrobić aktywne potwory z BSW154II na bocznej sciance, tylko ciekawe co dać na sekcje średnio-wysokotonową ;)

Powrót