• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny na... no sory, STX ;)

Reakcji
0
Sorka na wstępie za to, że myślę o stx'ach, ale z kaską słabiutko ;). Co sądzicie o kopółkach stxa, które ew. są godne polecenia? Chcę zainwestować w proste monitorki bo leży u mnie w kartonie wzmak z p.wzm. 2x25W a do tego mam jeszcze kompletne zasilanie do niego :) czyli wystarczy tylko podłączyć kolumny.

I tak myślałem na początku nad Heco + Tonsil, ale to 200 zl. idzie na same głośniki. Potem zjechałem klasa w dół - Arn + Arv, ale po opinie o Arv nie są zbyt pozytywne i dlatego stanąłem na STX. Jako niskotonowego widzę GDN-14-50-4-SS no i został mi jeszcze wysokotonowy, albo któryś z stx albo tvm.

Poradzcie mi coś bo już sam nie wiem.

Nie no, jeżeli ten stx aż tak będzie walił po uszach to wolę ciut dozbierać i kupić tego visatona.

to moze znajdziesz jeszcze dyche i do ARNa dozbierasz.... z STX'a jedyny midwoofer jaki im wyszedł to 18-120

a za 55zl moglbys juz szukac vifki tc :D

nie no nie bedziemy cie tak naciagac..

wszyscy pisza ze te visatony sc10n sa dobre jak za ta kase wiec pewnie sa... i do tego midwoofer tak jak napisal SW 18-120 i powinienes za niewielka kase miec jakies tam monitorki

A nie lepiej na mid-wofera wziąść coś z TVM?? Czemu chcesz STX'a?? Pozbieraj trochę dłużej i lepiej wydaj kase bo się tylko zawiedziesz... a po co;) Grunt to cierpliwość;)

no też ci rade poczekać, tez sie spieszyłem z początku i kupywałem gówno, lepiej poczekać i mieć coś lepszego

wysokie stx`a sa ostre?? hmm raczej bardziej sa to srednio wysokie arv`a jest ostrzejasza od 11/200

widze, ze jestes w Gdańsku masz tu link do przedstawiciela visatona z gdyni http://www.visaton.com.pl/ oni sprzedają swoje głosniki w sklepie na Wzgórzu (przynajmniej tak mi napisali w mailu) więc odpadają koszty przesyłki (jak masz znizkę na bilet to już w ogóle taniocha)

Powrót