• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny podłogowe 2x W.18.200.8.FGX + SEAS H1322-06 29TAF/W projekt Zap Projekt

Kolumny są już prawie na ukończeniu. Dwa dni temu zostały wykończone osmo 3041 i 3065. Fotki wstawie za kilka dni, kolumny są w piwnicy gdzie zdjęcia wychodzą kiepskie.

Zdjęcie z przed olejowania, front jeszcze nie jest przyklejony, ja bym wolał zrobić całość w bambusie, ale "zleceniodawca" się uparł na lakier to i ma. ;)

W projekcie jest informacja "BR 68 /120 docięty do 6cm długości. strojenie na około 40Hz"
U mnie ściana Frontowa ma 25mm a u Zap Projekt ma 18mm, czyli port basreflex będzie wchodził w kolumnę o 7mm mniej niż w projekcie.
Czy zostawić te 6cm i się nie przejmować kilkoma milimetrami, czy dociąć ja na 6,7cm ?

Ostatnia edycja:
Kolumny skończone.
​​Miałem problem z cewkami tzn zamówiłem nie te co trzeba dowinąłem, ale przypomniało mi się , że mam większe cewki i mialem z czego je odwinąć.

​​​​​​​Całość kosztowała około 1300zl

​​​​​​​

Powrót