• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny Vienna

Reakcji
1
Witam,czy warto kupić te kolumny z linku?Słyszałem ze musi byc do nich solidny wzmacniacz bo sa prądożerne i potrafi spadać impedancja.Mam możliwość je kupić prawie nowe za 4000zl,niestety bez gwarancji producenta w stanie idealnym.
Pokuj w którym będą grały to pomieszczenie 36m2 6mx6mx2,5 ściany pustak+ tynk gipsowy. Podłoga panele.

Wzmacniacz do nich planuje iamp OPS-3 (przerobiony na 6par 300W/4R 600W/2R 150W/8R).

Czy słyszał ktoś je,jak one graja czy jest sporo basu?

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0608/vienna.html

A nie taniej coś z gotowych projektów wybrać i zrobić samemu?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Głośniki nisko średnio tonowe nie są duże więc nie oczekiwał bym pogromu na basie, ale jestem laikiem więc zamykam usta.

Raczej wykonanie samemu,odpada.Nie mam warunków aby składać skrzynie,a zlecać te prace stolarzowi to pewnie spory koszt. Zalezy mi na jakości wykonania,dźwięku i mocy.Tak aby basu było tez sporo bo dodatkowe subwoofery odpadają. Ma to być system stereo 2.0

Kina domowe odpadają,już miałem i nie bylem zadowolony.

Tylko tak jak mówiłem zrobienie samemu skrzynek odpada.Samo zrobienie zwrotnicy,podłączenie głośników,terminalu i montażu całości nie stanowi problemu.

Powrót