BioCannabis chyba mało kto miał styczność z line array, ja też tego jeszcze nie miałem okazji słuchać. Projekt ma jedną, moim zdaniem, zasadniczą wadę. Trzeba wyłożyć minimum ze 2 tys zł, jak nie lepiej, na przetworniki (im ich więcej tym lepiej, widziałem projekty z 20 szt na stronę) które są przeciętnej jakości. Pytanie czy koncepcja line array nadrobi ich braki? Chyba jednak niebardzo.
Tak patrzę o ile cena 44zł i osiągalność TB W3-315D jest prawdziwa to jest to idealny kandydat na tego typu konstrukcję bo ten głośnik nie jest jeszcze taki zły. Przy 40 szt na dwie kolumny wyjdzie 1800zł na przetworniki.
Jest to konstrukcja idealna dla ciebie bo ty we wszystkim chcesz aktywnie korygować bas a w tych konstrukcjach jest to norma, ba konieczność. Przy 20 głośnikach, można zastosować tak silną korekcję, że pomimo zastosowania mikroskopijnych przetworników, bas może zejść nawet w okolicę 20Hz! Trzeba mieć tylko odpowiednio silny wzmacniacz bo licząć przy mocnym wysterowaniu 10W/ głośnik * 20 szt i potrzeba minimum 200W / 8 ohm piecyka.
Też się kiedyś nosiłem z zamiarem zbudowania takiej konstrukcji ale jednak uznałem, że za 2000zł kupię przetworniki które będą chyba lepiej grały niż stado malutkich szerokopasmowców.