• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"Kolumny zdzierajace ubranie z kobiety" a co na to

• Autor wątku Autor wątku Ete
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Ete

Reakcji
0
Wczoraj ogladalem akuratnie folm "Włoska robota" gdzie właśnie pojawiło się stwierdzenie z tematu. Czesto w filmach widziałem, że włąśnie po przesterowaniu, lub wybuchu ktoś wychodził w porozrywanym ubraniu.
A co na to fizyka, jak myślicie czy podmuch wywołany uderzeniem basu z glośnika lub podmuchem wybuchu moze zedrzeć ubranie z człowieka?
byłoby to ciekawe połączenie 2 pasji, kobiet i muzyki:))
mi sie bardziej wydaje proawdopodobne, ze człowieka poporstu przewroci.

Pozdrawiam

Ete, czy wyobrażasz sobie głośnik, który przewróciłby człowieka? Wyobraź sobie ile "siły" musiałaby w to włożyć...

Zwykły głośnik nie może wywołać podmuchu, ponieważ jest źródłem fali zmiennej (dźwięku). Duże natężenie dźwięku może co najwyżej uszkodzić słuch, zabić i w konsekwencji przewrócić człowieka. Ale nie mam mowy o przewróceniu człowieku od samego ciśnienia. Nawet głośnik o setkach watów mocy akustycznej sobie nie poradzi. Chyba że mówimy o jakichś wymysłach o x-max rzędu kilku metrów, kilkunastometrowej membranie, ogromnym natężeniu i sygnale piłokształtnym lub kwadratowym o częstotliwości rzędu kilku herców.

x-max rzędu kilku metrów, kilkunastometrowej membranie, ogromnym natężeniu i sygnale piłokształtnym lub kwadratowym o częstotliwości rzędu kilku herców

... i zapomnialeś dodać jeszcze dobrej elektrowni.

Ete, bardziej chyba by ci sie udało jak bys te pieniażki za ten "matrixowy" głośnik i ta elektrownie przeznaczyl na ta kobiete, odwdzięczyła by ci sie równie ciekawie niż gra wstępna w twoim pomyśle......;)

[ Dodano: 2005-11-15, 18:30 ]
ps: ja nie uważam ze kobiety to tylko za pieniadze ;) jakos tak glupi podkontekst sie pojawil :P

mi si eto podoba tylko jaki glosnik by temu podolal zeby zedrzec ubranko z kobiety i co by sluzylo do napedzenia...
pozdro

taki motyw widzialem w pierwszej czesci "powrotu do przyszłości" .. na samym poczatku ;] moze ktos z was kojarzy

jesli chcecie pozbyc sie ubrania z kobiety proponuje mniejsze natezenie dzwieku za to jakas romantyczna pioseneczka kolacja przy swiecach.... reszte sami sobie dopowiedzcie ;) na pewno skuteczniejszy sposob niz probowac pakowac niezliczone ilosci subow do pokoju ;)
pozdrofka

Back to the Future moj ulubiony i najlepszy film jaki widzialem ! Pamietam wszystkie 3 czesci na pamiec :P wg mnie 3 sa fajne ale 1 i 3 najlepsza ;)

vip napisał:
Back to the Future moj ulubiony i najlepszy film jaki widzialem ! Pamietam wszystkie 3 czesci na pamiec :P wg mnie 3 sa fajne ale 1 i 3 najlepsza ;)

a można coś pamiętać nie na pamięć ? :P

Powrót