• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny ZGZ 20/4-H5 pomoc przy odnowieniu

Reakcji
0
Witam, mam w domu takie kolumny, (zdjęcie z sieci jutro wstawie wlasne)
Prosz o pomoc w doborze akcesoriow:
1 jakie głosniki (oryginalne o ile sie nie myle to GDN 16/12 o wysokotonowym brak danych )
2 jakie zwrotnice
Zestaw ten bedzie podlaczony do Unitry wersja amator 2b:
Parametry - 2x10wat 8om
Sprzet bedzie podlaczony do kompa, ogladanie filmow sluchanie muzyki, interesuje mnie zeby gralo czysto.
z gory dziekuje za pomoc.

Ile masz pieniędzy na tą inwestycję? Wydaje mi się że naprawianie tych kolumn mija się z celem... Za ok 300zł zrobisz fajne monitorki i będą lepsze od tego co masz...

navlis, kup najtansze chinskie membrany na piankowym zawieszeniu (odradzam najtansze STXa) i zregeneruj te glosniki. wydasz 10-20zl a glosniki beda graly.
wiekszej gotowki nie oplaca sie w to inwestowac

Re: Kolumny ZGZ 20/4-H5 pomoc przy odnowieniu

navlis napisał:
o wysokotonowym brak danych

GDWK9/40

Bardzo sympatyczne kolumienki, zdecydowanie warto regenerować.
O ile membrany i cewki są w dobrym stanie, to najlepiej kupić same zawieszenia (i 4 nakładki przeciwpyłowe).

zachwytu nie podzielam, aczkolwiek da sie na tym sluchac muzyki - lepsze to od jakichkolwiek zestawow komputerowych creative'a czy logitecha.
regeneruj czymkolwiek - wydawanie na zawieszenia z pabel.pl czy umifon.pl mysle ze mija sie z celem.

Powrót