• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Końcówka CDPL-2B pomocy nie umiem uruchomić (tda2052)

Reakcji
0
Witam!
Mam końcówkę 2 kanałową kupiłem na allegro i nie wiem jak ją uruchomić. Tu są zdjęcia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34170985 Wiem, że do 3 nużki tda2052 trzeba podłączyc 2,8 v ale nie chcę nic zepsuć więc proszę o pomoc. Pewnie trzeba złączyć coś w tym złączu DIN. A moze ma ktoś jakieś informacje o tym sprzęcie, jest chyba z 95 roku, tak pisze na płytce. Prosze o pomoc.
pozdrawiam!

Czyli krotko mowiac kupiles niedzialajacy uklad. Moze powinienes glowe zawracac temu co ci ja sprzedal.
Sciagnij chociaz pdf-a TDA2052

Nie nie działający.Zeby go odpalić musisz podać odpowiednie napięcia na gniazdo które podpisane jest SURROUND RECEIVER czy jakoś tak.Była do tego jeszcze jedna część która pełniła funkcje preampa i sterowała tym wzmacniaczem.Swoją drogą bardzo mi sie on podoba ;).

A co to jest tren preamp? I gdzie to mogę dostać?
Może ktoś chce kupić tą końcówkę?

[ Dodano: 2004-11-20, 18:30 ]
Już wiem jak to uruchomić trochę pokombinowałem i mi się udało, tylko został w tym gniazdku jeszcze kabelek z napięciem ok.+8v., nie wiem od czego.

Powrót