• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Końcówka mocy Mc voice WXA 700

Reakcji
0
Witam, mam okazję kupić końcówkę mocy firmy MC VOICE WXA 700. Moim pierwszym pytaniem jest ogólna ocena marki, czy ktoś miał styczność dokładnie z tą końcówkę lub też z modelem WXA 500, jaka jest realna moc tej końcówki, no i czy będzie wystarczająca by zasilić subwoofer na głosniku STX 12.2.500 - 8ohm. Dodam, że końcówka posiada pobór prądu 480W, obsluguje kolumny od 8ohm-16. Z tego co wiem to osoba, która sprzedaję tą końcówkę, zasilała nią 2 nadstawki estradowe. Na pewno wiem, że mocy już trochę ma, ale chodzi mi też jak u niej z jakością dźwięku no i szczególnie jaki jest na niej bas. Mam na wypożyczeniu wzmacniacz technicsa, który posiada zaledwie 2x35W a sadzi tak basem, że aż się lekko zdziwiłem :D - wiadome po dłuższym takim graniu wzmacniacz robi się już dosyć mocno ciepły. Z góry dzięki za informacje.
https://diyaudio.pl/i/25682/ad8an6sse715mp16m0qm_1415049097.jpg

Ostatnia edycja:
a za ile mozesz to kupic?
bo za wiecej jak 50-100zl to bym nie ryzykowal
takie firmy lepiej omijac z daleka, a moce dzielic przez 10 ;)

a za ile mozesz to kupic?
bo za wiecej jak 50-100zl to bym nie ryzykowal
takie firmy lepiej omijac z daleka, a moce dzielic przez 10 ;)

Gościu ma wystawione to za 300zł a ja utargowałem 250zł :D no i jeszcze koszta wysyłki. No już nie przesadzajmy, że z mocami dzielone przez 10 :D

No ok to co mi polecacie z używek do 350zł i mocy ok 2x150W/8ohm bo nówki typu skytec itd itp są gó*no warte? Może jak znajdziecie jakąś na stronach aukcyjnych to z chęcią przejrzę.

Ostatnia edycja:
Od dixona daleko bo to to samo co skytec i hollywood itp.
Z tych co podałeś to jedynie T.AMP ale nie ma opcji mostka.
Zwróć uwagę na tego BOOSTa co Ci wysłałem. Nieco droższy ale to już solidna końcówka z opcją mostkowania. Cena jest do negocjacji więc na przesyłkę stargujesz.
Lem to włoska końcówka. Występowała też pod marką GEM

No nic teraz czekać tylko na odpowiedzi i zobaczymy, który zaproponuje najlepszą cenę po mojej negocjacji no i czy poczeka do 10 listopada, bo akurat w tym dniu wypłata :D. Z góry dzięki.

A na co się zdecydowałeś? Ten T.AMP E400 to najsłabszy model. Ja bym się nawet nie zastanawiał i brał PX600 będziesz miał więcej możliwości i zapas mocy, a poza tym niewiele droższy.
Jak do 10 to jeszcze możesz polowac na aukcjach może się coś trafić.

Ostatnia edycja:
Na T.amp 400, boosta i lema, a która końcówka będzie u mnie stać to zależy od ich sprzedawców. Co do aukcji to nie ryzykuje bo też nie wiem ile tej wypłaty będzie bo to dostane kasę za ostatnich 6 dni w firmie, a powodem już nie pracowania jest to, że szefuniu zabrał 600zł i niestety 267h i 1850zł przy kostce ... :D

No ok, a jak jest realna jej moc :D bo nie chce mi się jakoś wierzyć że ma 2x480/8ohm :D ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ogólnie patrząc po wnętrzu tego omnitronica to widać, że mocy już trochę musi mieć i na pewno lepszym rozwiązaniem do kupienia niz ten MC VOICE :D

Myślę że ma ok 2x300-400W/4r. Wnętrze nie świeci pustkami i nie jest to najniższy model z tej serii.

Nawet jeśli to jest możliwość podłączenia w mostku w tym p1000

- - - - - aktualizacja - - - - -

Namąciłeś mi szczerze tym omnitronickiem :D

Zapytaj sprzedawce o zdjęcia środka czy wszystko tam wygląda ok. Co do jakości tego sprzetu to poczytaj trochę w sieci.
Do czego konkretnie szukasz końcówki? Tylko do suba na tym STX?

Problem z końcówkami estradowymi jest taki że szumią w nich wentylatory. Ja mam DAP 900 (niemal to samo co T.amp. różni się panelem przednim.) i mocy mu nie brak. (napędza kolumny estradowe DIY STX PA-600-8-FR) Ten BOOST inaczej T.Amp TA600 to jest identyczny jak DAP tylko nieco słabszy.
Pomyśl nad tym PX600, będzie pewniejszy niż ten omitronic.
Dodam że jeśli chodzi o E400 to miałem okazję kiedyś grać na Reloop Dominance 700 W środku są identyczne i mają takie same parametry. Dla moich kolumn było za mało mocy. Przy głośniejszym graniu diody na panelu przednim końcówki przygasały, a bas w głośnikach słabł.
Seria E nie nadaje się do basu tylko do nadstawek.

Ostatnia edycja:
Powrót