• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Krell kav-300i dwa pytania :).

Reakcji
0
Witam forumowiczów mam trzy pytania odnośnie wyżej podanego wzmacniacza otóż:
1. Jak się odłącza przewody z transformatora które wchodzą do kostki wago na płycie wzmacniacza nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim złączem :),
2. Można gdzieś u nas kupić bezpieczniki oznaczone jako BUSS AGC 12A 32V, występują cztery szt. w sekcji zasilania.
Pozdrawiam.

Obawiam się że to forum jest w stanie agonii. Niestety;'(. W ostatnim miesiącu nikt nic nie napisał. Nie wiem o co chodzi.
diyaudio jest na AVS2024 i super ale zróbcie coś aby rozruszać je- prośba do właścicieli/ moderatorów.
Rozumiem że nie zarabia ale jak ma zarabiać jak tu nic się nie dzieje.

To forum nigdy nie zarabiało, nie mieliśmy reklam i ich nie planujemy.
Jest to forum o bardzo wąskiej tematyce DIY.

W obecnych czasach ludzie rozeszli się na rożne grupy, gdzie komunikacja jest łatwiejsza i szybsza.

Tym bardziej należą się Wam pochwały. Lubię to forum bo dzięki niemu a szczególnie dzięki fachowcom takim jak Mateusz stawiałem pierwsze kroki w diy.

Ja się zapisałem w tym tygodniu, właśnie dzięki avs2024.
Ps. Super były te śledzie z linią transmisyjną i bassreflexem.

1. Jak się odłącza przewody z transformatora które wchodzą do kostki wago na płycie wzmacniacza nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim złączem :),
2. Można gdzieś u nas kupić bezpieczniki oznaczone jako BUSS AGC 12A 32V, występują cztery szt. w sekcji zasilania.
Pozdrawiam. Among Us

Czy próbowałeś sprawdzić konkretny numer modelu tego wzmacniacza na stronie producenta lub w dokumentacji technicznej? Być może będą mieli schemat połączeń lub polecą bezpieczniejszą alternatywę dla typu bezpiecznika lub złącza, o którym mówisz?

2. Można gdzieś u nas kupić bezpieczniki oznaczone jako BUSS AGC 12A 32V, występują cztery szt. w sekcji zasilania. dummynation
Pozdrawiam.

Jeśli to klasyczny model Wago, może mieć dźwigienkę – po jej podniesieniu przewód sam się luzuje.

Powrót