• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

który głośnik lepszy - car audio w domu?

• Autor wątku Autor wątku surf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!
Jestem w posiadaniu wzacniacza do suba.
Oto parametry jakie podaj srzedawca:
EX-T 200EE
Moc muzyczna 400w
Moc sinus 200W THD 1% 4ohm
Moc sinus 120W 8ohm
Obciążenie 4/6/8/ ohm
Wyłącznik filtra jest
ogranicza regulacje i pasmo do 1khz

Filtr 50-150hz 12db/oct regulowany
Filtr subsoniczny 27hz 12db/oct stały
Przełącznik fazy 0-180

Moje pytanie brzmi:
Jaki potrzebuje głosnk aby "wycisnąc" z niego co sie da. dysponuje 230zł na głośniczek.
Myślałem o tym:
http://www.allegro.pl/ite..._car_audio.html
lub
http://www.allegro.pl/ite...xs_l102p5s.html

Dziekuje za 'delete'

Tak, tak ten niebieski jest dobry, widzę to po jego kolorze.
:|

W tej cenie masz tyle fajnych głośników a wybierasz jakieś padaki:/

Langusta napisał:
surf, są bardzo złe, jak każde chińskie świecidełka.
W tej cenie weź sobie STX'a 30-300-4-AP i już.
nie przesadzaj ;]
ALX 122sp kosztuje ~tyle samo co AP prawie, a jednak w pewnych aspektach AP nie ma z nim szans.
Ani stxy nie są tak dobre jak myślisz, ani buszmeny tak zle...

tekero, wiec co jest takie DOBRE, do muzyki raczej niz do filmikow, w cenie do 230?
wiele osob stosuj (w sumie w zabudowie CA) jak to mówicie buszmeny i sa zadowoleni, a z kolei stx moze i ma dobre parametry, ale ich trwałośc jest dyskusyjna (jesli chodzi o CA) I.E. znojomy posiadał stx z aluminiowym koszem ktory po przejazdzce po wertepach pękl a buszmen siedział cały. Ale ja to robie do domku i raczej nie bede tym trzachal czy rzucał, ale wyciskał co fabryka dała, wiec, powtarzam pytanie: Jaki głośniczek waszym zdaniem pasował by najbardziej do moich wymagan?

Pozdrawiam!

Ps.: radze sie wczytać dobrze w post a dopiero potem krytykować...

[ Dodano: 2007-02-06, 20:00 ]
oj przepraszam najmocniej literówke strzeliłem TAKERO SORKI:)

pralka? 12cali w 45L hula az milo, w sumie mozna dac nawet mniej.
200RMS wystarczy, glosnik ma z tego co pamietam spl=93db, no i co najwazniejsze jest idioto odpory jak to ja nazywam, nie straszne mu przestery czy naprawde katowanie.
no i glosnik GRA naprawde dobrze.

tylko nie es200...
BSW12 - aż chyba go kupie i potestuje, albo nawet się na 15 rzuce i zobacze ile prawdy jest w tym co mówicie o tym głośniku, bo jak narazie to słuchałem go pare razy, ale ani razu mnie nie zachwycił jakoś - może zła aplikacja...

jak wiecie mialem 12calowke i naprawde bylem zachwycony, a moze jestem nadal;)
uwazam ze w tej kasie jest bezkonkurencyjny.
oststnio slyszalem kilka topowych modeli dls'a i w moim odczuciu bsw gra lepiej, ale to zalezy co kto lubi, mojemu kumplowi w ogole bsw nie pasuje a rzplywa sie jak slyszy xlsa. wszystko zalezy od preferensji.
co jeszcze jest fajnego w bsw... unwersalnosc, spisuje sie wszedzie naprawde dobrze!
takero kup jak bedziesz chcial sprzedac wal do mnie:P

takero, zawsze mam problem zeby je zapamietac;/ ale zapytam kumpla;)
jeden to ten topowy ktory jakis czas temu kosztowal 2kpln... z tego co wiem ze sa tylko 2 w polsce;P
hmmm chyba mam gdzies foto, jak cos to zaraz umieszcze;)

Powrót