• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Który stx do 2 way

Reakcji
0
Który stx z wymienionych prze zemnie nadaje sie najlepiej do konstkukcji 2 way, do konstrukcji uzyje 2sztuki;
1-GDN-14/50/4 SS STX
2-GDN-15/50/4 SS STX
3-GDN-17/80/4 SS STX
4-GDN-18/80/8 SS STXto by było wszystko impedencja glosników prosze sie nie kierowac bo i tak zamiezam zrobic 4Ohm

po co sie bawic w takie cudactwa jak mozna kupic GDN-18-120-6-SW czy nawet 2szt jak mowisz i miec 3ohmy wzmacniacz napewno sobie z tym poradzi, najlepiej zrob GDN-18-120-6-SW + SC10N Visatona zwrotka jest juz zaprojektowana nic tylko robic

spokojnie chłopaki> wiem ze 18 jest bardzo ceniona ale na niej nie chce zbytnio robic kolumy gdyz jeden glosnik kosztuje cos ok. 50zł

Proponuje dozbierać kase na cos lepszego, albo w podobnej cenie wejść w Tonsila, Heco czy troche drożej Visatona

Niewiem jak wy ale mam podobny problem chce jak najtaniej zrobić monitorki do kompa. Więc za dwa GN 14-50 mam jednego GDN 18-120. Więc nalezy zrozumiec kolegę.

nalezy wziac pod uwage SPL obu glosnikow... jesli to ma cos tam cicho zagrac to ok,ale jak jzu posluchac muzyki glosniej to zdecydowanie stx 18

No fakt jak mam dac dwa to lepiej jeden dobry. Tu brałbtm GDN tego za 50zł. (niepamietam nazwy). On ma dobry SPL i zagra lepiej jakościowo niz dwa 14-50. Chyba że komus potrzeba tylko monitorków do kompa.

Powrót