• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Który ,,tonsil,, jest orginalny?

Reakcji
0
Protonsil robi teraz ogromą wyprzedaż głośników. Sprawdź na allegro. może bedze taki który Ci odpowiada. A z tych linków co podałeś to ten pierwszy wygląda na oryginała. Ten z drugiego linku ma taką dziwną kopółke, ale to może takie zdjęcie.

Jesli to 20/80/2 to ma zawieszenie gumowe z tego co wiem to nigdy nie bylo tych glosnikow na piance,Jeden z tych sprzedawcow prawdopodobnie nie wie co sprzedaje albo sie pomylil w opisie. Zreszta widac na zdjeciu ze to guma.
pzdr

zdjęcie może się mieć nijak do rzeczywistości, poproś o real foty, choć tak naprawdę imho to coś nie tak jest.

Z tego co czytałem to ten głośniczek lubi być stosowany w subikach.
Mam racje?
Bo właśnie tam mam zamiar go wykorzystać.
Chyba dobrze wybrałem- jak myślicie?

(bart210) Podziwiałem go już wcześniej, podoba mi sie.
W swoim planuje głośnik dać w dno, ale to jeszcze sie zobaczy.
Do zasilenia pójdzie TDA7294.

ja mam na sprzedaz takiego tonsilka,oryginal,stan bdb.
sprzedaje bo chcialem kupic jeszcze 3 sztuki ale niemam tyle kasy. a nie znajde uzywanych :|

jesli zainteresowany pisz na 7825535.

Dzięki za odpowiedzi.

Jeszcze jedno, tak z ciekawości:
Dlaczego nie każdy głośnik nadaje sie do suba?
I jak grałby taki który do suba sie nie nadaje?
Nie mam porównania i dlatego pytam.

Pozdrawiam.

Powrót