• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kulumny Arcus TS 600 opinie

Reakcji
0
Słuchał ktoś, słyszał o nich? Może Arcus Ritmo poznajecie? Mam okazję kupić za gorsze jedne z wyżej wymienionych. Warto? Slucham trance, house, hip hop, Hardstyle, dubstep

Hmm Arcus to firma produkująca kolumny na przetwornikach takich jak seas i vifa. W tych kolumnach wiem że na basie grają vify tylko nie wiem jakie. Ogólnie kolumny to swego czasu hi end za 1.2k euro.

Jasne, na allegro sam hiend, to samo z wystawki i flomarkow. Normalnie niemcy oszaleli i wyrzucaja hajendy za gore siana.

Jasne, na allegro sam hiend, to samo z wystawki i flomarkow. Normalnie niemcy oszaleli i wyrzucaja hajendy za gore siana.

Czasami opłaca sie i to bardzo poszukać jakiś śmietnik w Niemczech. Ja przy jednym natknąłem sie na całkowicie sprawne takie kolumny Tannoy Monitor Gold 15". Obok leżało tez pudełko po jakim plastikowym zestawie sony. Ciekawe czy ktoś dokonał sprzętowej wymiany pokoleniowej.

Witam, podłączę się do tematu żeby nie zakładać podobnego. Chcę kupić tanie monitory do około 500zł. Słyszeliście może o Arcus AS4 (podobno siedzą w nich: SEAS 25 TFF i VIFA P20WN-01) , czytam gdzieniegdzie dobre opinie o nich, ale zastanawiam się czy nie dopłacić do Tannoy M2. Wzmacniacz jeszcze nie mam, pokój 16-20m2.

ASW Sonus S75? Są trochę droższe od AS4. No i jeszcze CANTON LE 103, dzisiaj kończy się licytacja, może pójdą tanio, tylko czy warto? :)

Hej, zdobyłem zdjęcia głośników z tych Arcusów TS 600, jest ktoś w stanie coś o nich napisać? :) Dzisiaj niestety przegapiłem aukcję tych ASW CANTIUS ML II, więc szukam dalej.

Hej, zdobyłem zdjęcia głośników z tych Arcusów TS 600, jest ktoś w stanie coś o nich napisać? :) Dzisiaj niestety przegapiłem aukcję tych ASW CANTIUS ML II, więc szukam dalej.

Pierwszy głośnik (made in Germany) to była firma SABA.

Ostatnia edycja:
Nie saba a ITT/nokia. Przynajmniej ten pierwszy. Ogólnie im niżej tym gorzej. Na górze itt których głośniki jeszcze ujdą, na średnich westra czyli też jeszcze ujdzie w tłoku. Na dole jakieś chińczyki.

BTW.
z%C3%A5%E2%80%9Aota-%C3%A5%E2%80%9Aopata-odizolowywaj%C3%A4%E2%80%A6ca-na-bia%C3%A5%E2%80%9Aym-tle-142079320.jpg

Ostatnia edycja:
Fakt z opisu wynika, że to Nokia harman lpkh 100/25/145 ftf.
SABA, ta prawdziwa, już nie istnieje ....
Wygląda na to, że obecnie wytwórnia głośników byłej firmy SABA, jest w łapkach Nokii. To widać po numerycznym oznaczeniu SABA (na dole).
Podobnie jak ARCUS ...
Prawdziwe ARCUSY były na głośnikach VIFA (Denmark) i SEAS (Norway).

Ostatnia edycja:
Wygląda na to, że obecnie wytwórnia głośników byłej firmy SABA, jest w łapkach Nokii.
Nokia już chyba żadnych głośników obecnie nie produkuje. Saba o ile wiem nic nie miała wspólnego z nokią/itt. Zresztą saba już chyba też nie istnieje. Co do prawdziwych arcusów...te w/w też są prawdziwe tylko że to najniższe modele budżetowe i dlatego tak to wygląda.

Powrót