• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kupie wzmacniacz. Tylko jaki prosze o pomoc

Reakcji
0
Tak jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem wzmachola myślałem coś zrobić na TDA ale nie zabardzo wiem co prosze o pomoc co tu zmajstrować tak do 100zł :-)

Kolumny 3way
stx 22-120-4 SS

ARV 104 TESLA

Stx 17-150-4 ss chyba spalony :D

[ Dodano: 2006-09-27, 12:04 ]
nie chce mi sie odkręcać głosników wydaje mi sie ze ten stx to 27 jest ale nie jestem pewien :) aktualnie stoją one u kuzynka :-) :razz: :razz: :razz: :razz:

DJ_Forever napisał:
nie chce mi sie odkręcać głosników wydaje mi sie ze ten stx to 27 jest ale nie jestem pewien
zmierz średnice kosza.
DJ_Forever napisał:
Tak jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem wzmachola myślałem coś zrobić na TDA ale nie zabardzo wiem co prosze o pomoc co tu zmajstrować tak do 100zł
100zł za wzmaka stereo ?

hm... z tego co mi wiadomo to TDA 7294 raczej nie nadaje sie do stero zbytnio...
doloz lepiej ze 30zł i kup na allegro jakis gotowy stary wzmacniacz stereo, ja tez teraz bede potrzebowal czegos takiego i mam wlasnie zamiar na allegro cos kupic z koncowki lat `80 albo juz lata 90 :), za 130 ostatnio jak patrzylem fajne wzmacniacze byly ale kasy nie mialem ;/

[ Dodano: 2006-09-27, 13:41 ]
http://www.allegro.pl/item124015306_wzmacniacz_amplituner_technics_sa_424_stan_idealny.html dokladnie o tym mowilem :)

zajrzyj w dzial elektronika, lub gotowe konstrukcje, jest tam pare wzmacniaczy wlasnej roboty stereo, ale raczej taniej to nie wyjdize niz bys mial kupic stary gotowy....

[ Dodano: 2006-09-27, 13:46 ]
a za 100zł to mozna transformator kupic do wzmacniacza i moze na obudowe starczy jakas:)

doradzcie mi cos z allegro fajnego tak do 150zł i zeby mi pociągło te magnaty co kumpel ma 200W

ewentualnie moje stx-y :)

jakiś czas temu było sporo wzmaków DIY na lm-ie,
chodziły po dość niskich cenach - 100 -150zł.
popatrz, poszukaj, popytaj, a może coś znajdziesz.

jakbyś miał zwrote dedykowaną to nie,
ale jeśli użyjesz uniwersalnej to jedna kupa co to będzie,
aby daną impedancje miało , bo i tak rewelacji nie będzie.
Ja proponowalbym skopiowanie konstrukcji z dedykowaną do niej zwrotą.

dj_zibi, ale ja bym wolał okragłego wysokotonowca :D:D:D:D SC 10 N fajny tylko drogi troche <lol>

a ten ARV TESLA 104 nie da sobie rady ?? co o nim sądzicie ?

już sie pogubiłem bonciu..... to co am kupić za wysokotonowca ? zwrotka bedzie ebz obaw :D Kupie chyba tego GDW tak jak ezo robił i bedzie lussss......

w kilku tematach czytam to co piszesz... po cholere sie pytasz o cos skoro sam wiesz najlepiej jak zrobic...
pyttasz sie jakis wysokotonowiec, radza ci sc10n, ale mowisz ze za drogi i co sadza o ARV'ce, polecaja ci AJ;tke a ty robisz swoje i kupujesz GDW

[ Dodano: 2006-09-28, 23:22 ]
jestes zdecydowany jak baba...

greg00, Bo już tyle sie wszystkich osłuchałem ze szok To gdzie mam kupić SC10N??? Mam jego kupywac czy wkońcu któregos z tych ARP lub ARX

czemu mi nie przychodza powiadomienia z forum na maila ze ktoś odpowiedział <dziwne>

Powrót