• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

KUPILEM WZMACNIACZ 2x 140W + 3x40w i jak zmostkowac te 3x40?

Reakcji
0
jak w temacie. chodzi mi oto ze do 2 x 140w chce podlonczyc altony 70w i chcialbym jeszcze suboofer na te 3x40 (1x120w) . mamTAKI wzmacniacz.

Nijak- to wyjścia na centrala i surrounda. Wątpie aby dało się je zmostkować (dwa z nich).

drag91 napisał:
i chcialbym jeszcze suboofer na te 3x40 (1x120w) .
nie ma możliwości takiego mostkowania.

Jak chciałeś zrobić 2.1 to trzeba było kupić wzmaka stereo i zrobić aktywnego suba, a nie ampli brać.

Mostkować się nie da, tym bardziej 3 kanałów (kłania się elementarna widza: dzień dobry :P)

ALE skoro gościu w opisie aukcji napisał, ze wzmacniacz pracuje w trybie 5/3/2 kanałowym to nurkuj do instrukcji szukać jak to podłączyć :) (tylko nie oczekuj przypadkiem, że do suba "zostanie przydzielone" 120W)

Nie na temat...

P.S. Pare kwiatków z aukcji :D
Mistrz z aukcji napisał:
KOŻYSTAŁEM, INSTRUKCJIA, ORIGINALNY, TERZ, KUPYWAŁEM, ŻADKO

+ LOL techniczny
Mistrz z aukcji napisał:
-MOC PMPO 800 W (TYLE JEST NA WYŚWIETLACZU)
-MOC RMS 2 X 140W, 3 X 40W DLA 4 OHM

pracuje w takim trybie bo można używać tylko stereo, tylko tyłów i centrala i wszystkich kanałów naraz ;]

"Wzmacniacz" dziadowski aż do bólu. Tak jak kolega wyżej napisał - trzeba było kupić dobry wzmak stereo z wyjściem na suba.
drag91 napisał:
chcialbym jeszcze suboofer na te 3x40 (1x120w)
Nie da się i kropka.

ehh.. ale hyba za 220zl niekupilbym nic lepszego, to co mam zrobic żeby najlepiej wykorzystac wszystkie wyjscia i bylo glosno ?

jezeli napisalisxcie ze nieda sie zmostkowac 3 x 40w, to pewnie da sie 2 x 40 na 1x80w. Mogłby ktos mi napisac jak to zrobic?

Powrót