• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kurs obrabiarek CNC

Reakcji
0
Witam,
jako, że jestem mikrobiologiem, w związku z czym nie mam pracy w zawodzie, a moje obecne zajęcie mnie nie satysfakcjonuje szukam innych dróg. Wpadłem na pomysł, żeby zrobić kurs obsługi obrabiarek CNC, bo kasa jakaś z tego jest, praca raczej też. Zastanawiam się tylko czy taki kurs wystarczy, żeby tą prace zdobyć, czy w 50 godzin da się czegoś nauczyć ? Co o tym myślicie ?

na takim kursie możesz się nauczyć podstaw ale jeśli nie będziesz miał możliwości później ćwiczyć to codziennie szybko zapomnisz sporo. fakt że jesteś mikrobiologiem nie jest tu wcale pomocna, będziesz musiał nauczyć się pewnych podstaw inżynierskich. Nie wiem jak na tym kursie u ciebie, ale u mnie w okolicy to chłopaki mieli dość sporo teorii zanim mogli iśc na maszyny. no i teoria była sprawdzana, bez jej opanowania nie puścili na maszynę

nie uwierzysz ale u mnie w firmie najlepszy fachman od CNC jest samoukiem :)

Mam pod mieszkaniem Centrum Badawczo-Konstrukcyjnego Obrabiarek, prowadzą 4 rodzaje szkoleń: na programistę i operatora tokarek i frezarek CNC. Pójdę się dowiem co i jak jak będę miał urlop skoro uważacie, że idzie się nauczyć. Zakładów, w których osoby od CNC są potrzebne też trochę jest w okolicy, w Warszawie pewnie zresztą też.

Powrót