• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Lacetti hatchback

Ale przestrzeni nie robi sie ilością głośników

Dla mnie żaden z fabrycznych w takiej cenie nie gra
Ja złożyłbym coostom i Posiedzialbym nad zwrotnica do niego
Tylko to min 1000zl

Odpadam niech "pro od quadro" blysna.

Ale tu nie zawsze chodzi o " quadro", tylko np o pełną funkcjonalność systemu audio w aucie. Powiedz dlaczego jeśli dzieci w moim aucie zechcą posłuchać jakiegoś kawałka to ja mam cierpieć bo mam napierniczać przodem lub nawet jak chcą słuchać normalnie a ja chcę pogadać z żoną z przodu to dlaczego mam krzyczeć. Dlaczego większość profesjonalistów CA jes ciężko doradzić komuś kto chce zachować pełną funkcjonalność auta. Może niedługo będziecie zalecać zaspawanie tylnych drzwi.

Robcie jak uważacie ja robie zgodnie ze sztuka CA.

Mam dziecko i jakoś nie cierpię podczas wspólnego słuchania.

Do wszystkich "speców" od sluchania muzyki w quadro.

Ostatnio jestem zmuszony do tego.

Takiego G dawno już nie mialem we wlasnym samochodzie.

Radio coraz częściej jest wylaczone dzięki temu.
Paweł "profesjonalisto" skad ty takie pomysły masz?

jak sie znizasz do pozimu ludzi praktycznie nie slyszacych i masz 6 godzin na przemyslenia... ;)

dan, ale co ma wspolnego quadro ze sluchaniem muzyki?
w tym aucie o ktorym pisalem slyszalem tylko szum i halas bo do muzyki bylo temu bardzo daleko!
a teraz pomysl ze wielu takie cos odpowiada :(

Nie znalazłem jeszcze nic ciekawego w kwocie do 500zl
niestety popsules rynek swoim zestawem :(
teraz to juz nic nie chce grac!

Plus testował jak gra sam przód, to jednak brakowało tej przestrzeni w moim odczuciu.
hmm... a to dziwne - przeciez nie powinienes tego nawet slyszec :D
w zadnym wypadku nie chodzi tu o przestrzen!
raczej o "glosnosc"

Tylko to min 1000zl
popieram
albo kupujesz najtansze zestawy, albo robisz to raz a dobrze ;)

Paweł to sie pomyśli nad nowym, droższym systemem :)

Ja nie popsułem rynku, ja udowodniłem, ze mozna zrobic cos z niczego

Tylko to min 1000zl

Masz coś gotowego ze swojej stajni na myśli?
Niestety, aby stworzyć od zera nie mam wystarczającej wiedzy plus czasu, więc preferuję gotowca :).

Na razie chodzi mi po głowie, żeby zobaczyć jak to gra Audio System M165 + wygłuszenie drzwi matą.

Z gotowcow to dego sp.

Na początek ok , później wycisnąć wiecej ze zwrotki i jest ok.

ale wtedy budzet pozwoli jedynie na przod

jak koniecznie chcesz przod + tyl to nie kupuj nic posredniego tylko najtansze albo dobre

Jeśli chodzi ci tylko o funkcjonalność, a tyłu będziesz używać tylko sporadycznie to zrób porządnie przód, a na tył daj jakąś kompletną taniznę (w domyśle tandetę). Za chwilę pewnie odezwie się ktoś, że "słaby" zestaw z tyłu popsuje efekt przodu - KAŻDY, nawet najlepszy zestaw z tyłu zepsuje efekt przodu, więc nie przejmuj się tym.
Tyle, że jak masz wydać 1000zł na zestaw przedni bez wzmacniacza... to lepiej wydaj 700 na głośniki i za 300 kup chociaż jakiś mały piecyk (najlepiej używkę), bo na firmowych końcówkach z radia nic nie ugrasz.

Dego sp650
To jest zestaw warty wydania na niego
Pomysl o nim

Jak sie zdecydujesz to odezwij sie na pw

Powrót