• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Laptop multimedialny do domu,ok 1500zł

Reakcji
0
Cześć
Szukam laptopa do ok 1500zł, musi być nowy Laptop przeznaczony do Internetu,Skypa, Oglądania filmów 1080x1920 na podpiętym TV 43".Szukam czegoś z procesorem Pentium B960/B970 lub Core i3.Nie mam natomiast pojęcia z jaką kartą graficzną mam szukać lapka.Moge wybrać np:
Intel HD Graphic - podstawowa integra montowana z Pentium B960
Intel HD Graphic 3000 - podstawowa integra montowana z i3
NVIDIA GeForce 410M/610M - dedykowane karty montowane z Pentium B960 i Core i3
lub coś zupełnie innego
Czy pentium B960 + Intel HD Graphic poradzi sobie z moimi wymaganiami czy lepiej rozglądać się za czymś lepszym ?
Co jest ważniejsze/ bardziej przyszłościowe: lepszy procesor czy karta graficzna - Lapek ma posłużyć ok 4 lat.

KonradRak Kupiliśmy takiego Lenovo g580 jak Twoje czyli i3-3110 i 4gb ramu również za 1599 tylko że w EURO.com (promocja była) i odb. osobisty. Prawie miesiąc go używamy i do internetu i skypa (dobra kamerka i mikrofon) jest ok. Muszę jeszcze przy okazji kupić kabelek i sprawdzic współprace z TV.

A znalazłoby się coś do 1000zł, najlepiej z małym ekranem (coś koło 12"), 2 rdzenie, z niekoniecznie mocną grafiką? Powinien być jak najbardziej przenośny, nie jest ważne jak teoretycznie chodziłyby gry (od tego, w razie chęci pogrania - mam stacjonarkę). Fajnie jakby bezstresowo latał sobie na nim Visual Studio 2012, net, ogólnie komputer pomocniczy na studia, uzupełnienie nieprzenośnej stacjonarki :P

Powrót