• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

latwy i darmowy program CAD do projektowania np obudow

Reakcji
0
dzisiaj natrafilem na darmowy program Google do projektowania, wszystkie te bardziej zaawansowane jakos mi nie podchodzly, setki opcji troche zniechecaja do nauki ;) 2 15 minut udalo mi sie zrobic cos takiego, nie mialem wczesniej jakiegos powaznego zetkniecia z tego typu programem wiec kazdy da rade! ;)

55347273.png
37750296.png
44704930.png

mam nadzieje ze ulatwi to komus projektowanie przyszlych wzmacniaczy, obudow do glosnikow itp ;)

http://sketchup.google.com/intl/pl/download/

Ostatnia edycja:
Wizualizacja ok :) sKETCHUPA znam od kilku lat :) troche na nim pracowałem. Niestety z mizernym skutkiem ;) była tam opcja rozłożenia tego na poszczególne formatki z wymiarowaniem ?? Bo to mi potrzeba najbardziej

była tam opcja rozłożenia tego na poszczególne formatki z wymiarowaniem ?? Bo to mi potrzeba najbardziej

w wersji darmowej nie ma czegos takiego niestety, ale wymiarowanie jest ;)

---------- Post dodany o 22:46 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

to jest raczej program do projektowania wnetrz itp taki bardziej uniwersalny, sa setki gotowych modeli do importowania

Ja ze swojej strony mogę polecić solidworksa 2009/10. Jest bardzo łatwy w nauce i w dodatku jest po polsku :)

Kurde, świetny program :) Tylko dlaczego akurat teraz to zauważyłem, kiedy powinienem pisać magisterke :D
beztytuubkn.png
beztytuu2zbh.png

Któryś z tych projektów zrealizuje na STX SCX, ale jeszcze nie wiem który :)

Na pewno się pochwale, wczoraj wklejałem zdjęcia projektów w wyżej wspomnianym programie, ale coś ich nie widać :/

to i ja sie pochwale :) 1,5h pracy i wyszło coś takiego

no i mam dylemat czy zrobić to co po lewej czy to co po prawej...

Robiąc każdy moduł osobno, możesz zawsze zamienić je sobie miejscami, aby zobaczyć co Ci lepiej wizualnie pasuje. Tyle, że trzeba to uwzględnić później znowu przy pomiarach. Ja jednak przystałbym na tym, aby wysokotonówka była na wprost słuchacza.

Powrót