• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

LEDy 80 vs. Power LED trzonek gu10, e14 jakie najmocniejsze?

• Autor wątku Autor wątku GTK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

GTK

Reakcji
0
Witam noszę się zamieram zakupu żarówek diodowych na gwincie e14 oraz końcówce gu10. Ostatnio kupiłem w Ikei lampkę diodową i powiem, że bardzo fajnie świeci spodobało mi się, powymieniałbym też w innych miejscach. Na allegro jest tego całkiem sporo raz piszą, że 3,5W świeci jak 20W albo 35W a niekiedy 60W, nie wiem ile w tym wszystkim prawdy a ile naciągactwa. Pojawiły się także power LED ale są znacznie droższe od tych z małymi diodami. Czy ktoś kupował na allegro takie żarówki na takich końcówkach? Które z nich są w miarę tanie i ładnie mocno świecą? W sumie ja bym chciał zimny kolor tak 5500K najlepiej. Jak możecie coś doradźcie nie chce kupować czegoś co ledwo świeci za niemałe pieniądze pozdrawiam

prawdopodobnie mało osób miało większą stycznośc z tą sprawą.
Proponuje ci iśc do jakiegoś większego sklepu elektrycznego. Ania czy nie wiem.
Tam na żywo zobaczysz co pasuje ci.

Myślałem o tym, tyle, że jak w sklepie jest jasno i świeci dużo innych żarówek to ciężko obiektywnie to ocenić. Chyba będę musiał zaryzykować i przekonać się na własnej skórze.

Bądź ostrożny z wymianą większej ilości źródeł światła na ledy, bo ich widmo nie jest zbyt przyjazne dla wzroku, przy dłuższym używaniu.

Powrót