• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Lm3886 5.1

Reakcji
0
Witam
Mam takie pytanie do kolegów z forum nie wiem czy to odpowiedni dział jeśli nie proszę moderatora o przesuniecie tematu do odpowiedniego działu.
Zastanawiam się czy może któryś z kolegów robił wzmacniacz 5.1 na kostkach LM3886 chodzi mi o projekt całej końcówki mocy (wszystkich kanałów) na jednym PCB
Nie będę ukrywał ze chciał bym coś takiego wykonać do swojego wzmacniacza wiec jeśli któryś z kolegów miał by taki projekt bardzo bym prosił o udostępnienie schematu i PCB
Znalazłem na Ebay coś takiego co by mi odpowiadało no ale cena jest naprawdę kosmiczna
http://www.ebay.co.uk/itm/TDA7294-L...16&clk_rvr_id=849289639057&afsrc=1&rmvSB=true

Od czego są odtwarzacze 6 kanałowe ;)
U mnie za regulacje odpowiadają 3xPGA2310 na osobnym PCB , na radiatorze jest 12szt LM3886 4 kostki na osobny kanał + 2x4 LM3886 w konfiguracji parrel / bridge jak w jeff rowland dla stereo

ale nadal ogranicza nas zrodlo dzwieku - taki wzmacniacz mozna podlaczyc chyba jedynie do komputera!

Są zewnętrzne dekodery - wpinasz optyk/coaxial, wychodzi 6 kanałów. Jednak dwa minusy - zwykle jest to chińszczyzna, nie wiadomo jak zagra, a dwa, że cena ok 250 zł, to można dołożyć i mieć używany amplituner z wbudowanymi dekoderami. Komputer jest dobrym rozwiązaniem - odtworzy wszystko, telewizory/odtwarzacze bywają kapryśne z niektórymi formatami.

Ja bym wolał chyba 2 - 3 sztuki uni dać bo efekt będzie pewnie lepszy ale jak bardzo chcesz robić z tego co masz

Witam
Co do uniamp to chyba będzie ale w innym wzmaku 5.1 ale najpierw trzeba będzie go zrobić a co do LM3886 to obecnie właśnie gram na tych układach tylko ze PCB było kupowane z ebay no i są pojedyncze a ja bym bardzo chciał mieć to na jednym PCB

Powrót