• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

LM3886

• Autor wątku Autor wątku DEMON
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
najgorsze to to ze nigdzie go dostac nie mozna :P na allegro gosc mial wczoraj jeszcze 4 kosci :]

Nie opłaca się barać LM4870 zamiast 2ch LM3886. 2 osobne LMy będą mieć lepsze warunki termiczne, również przy uszkodzeniu tylko jednej z końcówek nie trzeba wymieniać wzmacnaicza dla drugiego kanału.

Tyle że 1 LM3886 to 18zł a 4780 to 25 ;). Swoją drogą równiez wolę 2xLM3886 niż 4780.

DEMON wyluzuj z tymi uśmieszkami :P

po dluzszej nieobecnosci znowu tu wracam :D wakacje czasu nie było teraz jest :D i troche kaski tez jest na budowe wzmaka :D trafa 2x28 300VA sie juz dorobilem :D teraz przyszedł czas na dalsze elementy :) i teraz pytanko gdzie mogłbym dostać płytke wzmacniacza stereo 2xLM3886 wraz z jakims sensownym schematem (no bo kupowac 2 płytki na mono LM3886 to chyba większe koszta :D nie wiem, pomocy!!! :)) :) i najlepiej wykazem elementów :) i płytke zasilacza symetrycznego do mojego trafka :) taka z miejscami na bezpieczniki :) gdyz spotkalem sie z płytkami najprostszymi mostek i kondy :) wiec takiej niechce :D a na pająka tez raczej nie mam zamiaru zasilacza montować :) Prosze o konkretne adresy sklepów czy coś :) albo jakieś namiary:) najlepiej nie w ciemno gdyz jestem poczatkującym i to moja piersza taka konstrukcja :) więc jesli ktoś ma cos sprawdzonego i wie ze to jest dobre :) to bede wdzięczny :)

Demon za uśmiechy powinieneś dostać od moda ost. poszkuja na necie wy ludzie nie myslicice wszystko jest, jak nie to szukaj avt tam tez jest.

ok pospieszylem sie sorki za minki, ale serio szukam i szukam i znalazlem tylko plytke na avt wzmacniacza lm3886 musial bym kupic 2 zestawy z plytka i opisem co za same plytki by mnie wynioslo ponad 30zł :) nie mozna nigdzie dostac tych płytek taniej?? niedosc ze avt mam drogo jak nie wiem to jeszcze slyszalem ze te ich produkty maja wiele wad:) a moze ktos by mi mogl zrobic, samemu jakos nie ciągnie mnie do wytrawienia sobie płytek nigdy tego nie robiłem, więc wole nie ryzykować, a chcialbym płytke zasilacza i wzmacniacza :) i nadal zastanawia mnie jakie rozwiązanie jest lepsze, czy jedna płytka wzmacniacza stereo :) czy 2 osobne na kazdy układ, czy rozni sie to czyms poza tym ze więcej przewodow od zasilacza zeby zasilić obie płytki ??

DEMON, po 1 nie przesadzaj ze smile-ami !
a po 2 - popytaj ,może ktoś z forum Ci wykona.
a po 3 - lepiej symasyma zrób ;]

Powrót