• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

LM4780 - jednostronna płytka

Reakcji
0
Obojętnie czy do stereo czy do mono czy do równoległego połączenia ;]
Ważne że do LM4780 i koniecznie jednostronna!
Mam parę tych scalaków i trafo i to wszystko ma się już nie marnować ! :D
Liczę na odzew :)

sebof1, tak się składa że drugi dzień już szukam na googlach, a ten link to chyba pierwszy jaki się pokazuje.
A to co tam widzisz to widok tylko jednej strony płytki dwustronnej.
A na to jednostronne PCB które tam jest ludzie już nie raz narzekali...
(co stwierdzam po przeczytaniu wszystkich tematów o tym LM-ie na elektrodzie, diyaudio.com i AS ;] )

ja bym jeszcze proponował zrobić wersję jak z noty katalogowej - przenieść ją na PCB
chyba wersja mostkowa czyli 120W z jednego układu jest najciekawsza mozliwe nawet że w prosty sposób idzie z dwóch wersji mostkowych zrobić jedną równoległą czyli około 240W

jeśli jest zaintersowanie to mam pewne znajomości jak również tutaj istnieją osoby które spokojnie schcemat przeniosą na PCB

przyznam że miałem kiedyś wersję Petera Daniela ale jakośc nie skusiła mnie swoją prostotą poza tym potrzebowałem 2szt. pcb a miałem jedną na której z tego co pamiętam dało się zrobić każdą wersję czyli stereo, mostek i równoległą (+ drugą płytka)

Krzysztof01, takie sposoby:
prepared_wire.jpg

chip_with_earth.jpg

chip_finished_underneath.jpg

mnie nie interesują...

Na AS jest aktualnie zamówienie na dwustronne(jeżeli nie chciałeś takiej ze względu na samodzielne wykonywanie).

Powrót