• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

małe "kolumny" "dla Dziewczyny"

Reakcji
0
Witam Wszystkich...
Mam nielada ciężkie zadanie... Moja kobieta chce zebym jej zrobił Małe kolumienki do pokoiku... 9m2, mam sie zmieścić w 300zł... ze wszystkim wiadomo Nie bedzie tu duzych wymagań od Słuchacza :wink: wiec Co kupić...
Są z dwa oczekiwania...
1. Odczuwalny bass w całym pokoju...
2. No i jakiś tam wokal...
Co zastosować NA wykończenie :?:
Myśle nad dwoma drogami (2way) :smile:
ps. aaa...napęd to prawdopodobnie diora 2x50W :wink:

Pozdrawiam i Bardzo dziekuje za Pomoc[/b]

takero, greg00, bo powiem wam chłapaki... ona do tej pory ma zestaw Creativa 2.0 i wszyscy wiedza jaki to coś wydaje z siebie bass :neutral: lol2.
I chciałbym zeby było widać ze kasa nie poszła w błoto... no i oczywiście by sie obyło bez suba... poprosru ma być małe ale, ma też z Siebie dużo wydawać... :razz:

ps. moze coś na 188-05-4 :mrgreen:

Filipek napisał:
pan_membran, wydaje mi sie ze Tesla lepsza... :roll:

Skoro wiesz lepiej to poco pytasz ?? Kolejny kretyn na forum !!

Filipek napisał:
Osobiście chciałbym coś większego... i zeby dawało rade z basem... :roll:
Osobiście możesz chcieć, robisz to dla dziewczyny (której współczuje chłopaka), co ty chcesz za 300 zł zrobić, w 9 metrowym pokoju, majkti jej spadną od basu na arn150.

Budzik, GOśCIU :!: WYLUZUJ TROSZKE ZE SWOJą WYPOWIEDZą OK :!: jA SIE KURWA TYLKO PYTAM... A TY NIE MUSISZ PO MNIE JEźDZIć... ANI MI UBLIżAć
NIEKTURZY NA TYM FOUM Są O KANT DUPY POTłUC :neutral:

Filipek,

Po 1 nie pisz dużymi literami
2 nie pisz pogrubioną czcionką
3 uważaj na ortografię
4 nie przeklinaj
5 skoro wiesz lepiej to po co pytasz ?
6 żeby wytepić takich ludzi trzeba używać dosadnego słownictwa, a nie każdemu mówić że nic sie nie stało bo w ten sposób plaga takich topików

haha.. zwala :) ... jak ja tu dawno nie bylo a jaki burdel sie zrobil :D:D

ja skladam monitorki na 18-sw + PJ = 131zł za komplet :)

obudowy wystrugasz spokojnie do tych 300 ;]

Budzik, mimo wszystko czasem przesadzasz... nie chcesz pomoc to nie pomagaj, pamietaj ze tez nie jestes idealny i wielu rzeczy nie wiesz...

Filipek napisał:
Budzik, GOśCIU :!: WYLUZUJ TROSZKE ZE SWOJą WYPOWIEDZą OK :!: jA SIE KURWA TYLKO PYTAM... A TY NIE MUSISZ PO MNIE JEźDZIć... ANI MI UBLIżAć
NIEKTURZY NA TYM FOUM Są O KANT DUPY POTłUC :neutral:
zgadzam sie.
a ty Budzik uspokuj sie w koncu, bo troche ublizasz innym ludziom, coraz bardziej mnie to drazni

a co do sprzetu tm hm... sam mam monitorki na arn 15- + arv, no i jka mialem je w pokoju ok 8-9m.kw. to gralo dobrze, ale basu za duzo nie maja, nie wiem czy mozna porownywac to do Creative, tamto gra calkiem inaczej, sam "bas" i wysokie tony. Skoro to dla dziewczyny to mysle ze powino wystarczyc, tylko lepszy wysoki wez zastosuj SC10N lub tego nowego STXa, podobno duzo lepsze.

Napisałem o stxach bo nic innego w tej cenie niema, ewentualnie arn150. A kolega napisał od siebie bo wie lepiej wiec poco pyta ???

greg00 napisał:
Zgadzaj się, akurat twoje zdanie mnie nieinteresuje.

mIKI napisał:
Budzik, mimo wszystko czasem przesadzasz... nie chcesz pomoc to nie pomagaj, pamietaj ze tez nie jestes idealny i wielu rzeczy nie wiesz...

Wychowanie bezstresowe narobiło już wiele szkód w szkołach, na forum napewno ta nie będzie. Nigdzie nie pisałem że jestem idealny i że wszystko wiem, więc nie wmawiaj czegoś czego nie powiedziałem.

tez sie o to zapytam
i mam prosbe, moze oddacie w koncu takero moderatora? w koncu jakis porzadek by byl znow, i cos z budzikiem moze w koncu ktos zrobi, bo prawie kazdy temat gdize on uczestniczy konczy sie w taki sam sposob ;/

Filipek, - widze w twoim avantarze ze jesteś z miasta Łódź. Napisz do mnie na Pw to dogadamy sie. Przyjedziesz do mnie posłuchasz jak grają moje monitorki na arn 150 + tonsil 9/80 i wtedy będziesz miał już trochę rozeznanie co wybrać.

Pozdrawiam :wink:

Powrót