• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Małe pytanko o model STX-a

Reakcji
0
Zdecydowałem się na STX-a GDN-32-150-8, nie wiem tylko jakie model wybrać SS czy SC. Pomórzcie w wyborze, którey lepszy. Całoś będzie grała w obudowia 70 l.

hmmm oba są podobne do siebie.... mają niewielkie róznice... mysle że obojętne.... a czym chcesz go napędzić ?? 100W mysle że to totalne minimum

hmmmm duzo mowi LDM;)

proponuje mostek z tda7294/opa549/lm3886
da rade i poczujesz kop tego glosnika

O ile sie nie myle, to S oznacz wlukno szklane(pewnie nie najwyzszej jakości) a C celuloze, Włukno jest twardsze i lżejsze, bas powinien być czystszy, ale to nie jest reguła, bo jeśli go nie dopracowali to membrana moze posiadać dosyć duże rezonanse własne, które w przypadku celulozu są lepiej tłumione. Najlepiej jak byś przesłuchał i porównał je w sklepie , Znając życie nie będo mieli tego modelu w pudle;) ale można posłuchać na mniejszych. I będziesz wiedział z jakiej memebrany dzwięk wolisz.
Kiedyś kupiłem sobie gdn 25 150 sc, grają ciepłymi głebokim basem, ale niestety bardzo zamulonym i powolnym:( Jak bym miał jeszcze raz kupować to wolałbym dołożyć na tonsile

Po lewej SC po prawej SS. To powinno rozwiać pewne wątpliwości...cena też nie jest jakaś straszna...różnica to 8zł.

Załączniki

• sc_vs_ss.jpg
    sc_vs_ss.jpg
    50.5 KB · Wyświetleń: 0
Powrót