• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mały problem z radiem w aucie...

Reakcji
0
Witam.
Kupiłem ostatnio za niewielką cenę radio SONY CDX-7582 z uszkodzonym laserem (co oczywiscie da sie zrobić). Włożyłem je do auta, podpiąłem antene i ............
Gra fajnie (jak narazie tylko radio :( ). Ale pojawił sie mały myk:
Gdy tylko przekręce kluczyk w stacyjce to wszystkie stacje znikają (nie do końce).
Niektóre całkiem a w niktórych pojawiają się słyszalne szumy.
Próbowałem wszystkiego i nic nie pomagało.
Jak stacyjka jest wyłączona to wszystko jest OK, a wystarczy przekręcić kluczyk i totalna lipa sie dzieje.
Może ktoś się z takim czymś już spotkał???
PS. AHA. Mam Fiata TIPO jak by ktoś pytał.

podłącz radio pod akumulator prosto. Zrób najwyrzej jakiś dodatkowy włącznik. w niektórych dieselach jak świece żarowe grzejesz to właśnie zakłucenia są. ps. na allegro są jakieś bajery co zmniejszają zakłucenia oblukaj sobie to.

sprawc alternator bo to on jest najczesciej przyczyna zaklucen w radiu a zwlaszcza sony

Powrót