• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mały radiowęzeł

Reakcji
0
Witam. Mam taki problem a raczej prośbę o radę. Przeprowadziłem się do nowego domu (budownictwo PRL taki kwadrat piętrowy) i mam pokój u góry. Mama mi głowę suszy ze mam coś wymyślić aby nie musiała biegać tak w górę i w dół w kwestii budzenia do szkoły (3 klasa Tech) lub wołania na obiad. Mam Powermixer Gran E200/r z funkcją radiowęzła na 120V myślałem coś o zalozeniu głosnika u mnie w pokoju a na dół bym dał jakiś mikrofon ale nie mam zabardzo pomysłów na to. Poradzcie )

Moze poprosic mame niech kupi na gwiadke komorke, teraz wszystkie modele maja juz budzik :mrgreen:

a może po prostu zwykły dzwonek zamontować jak do drzwi? kablowy lub bezprzewodowy? Obudzi Cie na pewno - i działa wtedy gdy trzeba.

n_omyzs napisał:
... biedny autor tematu
'
Biedny bo głupi, głupi bo biedny...

UWAGI MODERATORA
bez takich prosze. chlopak powaznie podchodzi do tematu a zaczeliscie sie nabijac. jeszcze jedno nie mile okreslenie/zwrot a wszyscy dostana ostrzezenia!

Latwo zaadoptowac dzwonek ze starego telefonu. Wystarczy kondensator 2,2uF/160V i zrodlo napiecia zmiennego okolo 50V i mozna juz budzic.

Powrót