• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mały zestaw nagłośnieniowy pod TV w granicach 300zł

Reakcji
1
Potrzebuje dla kolegi mały zestaw nagłośnieniowy pod TV za około 300zł. Tylko pod filmy. Pokoik jest malutki. 2.1 lub 5.1 jeśli jest możliwość połączenia 5.1 do poniższych urządzeń (o tv na stronie LG nie ma nic, a w dekoderze jest tylko wyjście stereo RCA)

TV: lg-55UF8007
dekoder: sagemcom esi88

Rozglądałem się po zestawach komputerowych, ale widzę tylko wejścia na minijack'i.

Bardzo proszę o poradę.

Pytam o gotowce :) Dlatego w offtopic. Zdaje sobie sprawę z jakości tego sprzętu ale taki jest budżet.

Polecicie coś ?

Ten zestaw zamiast głośników wysokotonowych ma atrapy. Za 400zl można mieć 2.0 od modecome które nawet myślę że można polecić w tej cenie.

Ten zestaw zamiast głośników wysokotonowych ma atrapy. Za 400zl można mieć 2.0 od modecome które nawet myślę że można polecić w tej cenie.

Ja znalazłem tylko coś co mieści się w budżecie, sam gdybym miał wybierać z takich zestawów, poszedlbym w Microlaby Solo. Jak na swoją cenę to aż tak uszu nie drażnią.
Jednak i tak wolałbym trochę dozbierać i kupić używany wzmak i kolumny. Za 6-7 stówek można złożyć coś co zeżre te komputerowe plastiki.

w tym przypadku tweeter robi za membrane bierną xD

zdjęcie nie moje

Do TV może poszukaj jakiś sound barów, kiedyś były jakieś sony dedykowane pod konkretny model, więc możliwe, że trzeba by było trochę w nich grzebnąć ale za to chodziły za małe pieniądze.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
w tym przypadku tweeter robi za membrane bierną xD

826daa493d2201823f270090fc41ceaf_1441090458.gif

Przepraszam za offtopa, ale to zjawisko przerosło moje zdolności akceptowania współczesnego marketingu. Musiałem skomentować. Pękłbym gdybym się powstrzymywał.

Kolega zza biurka kupił na alle jakieś pół roku temu soundbara yamahy, takiego z 40 głośnikami za chyba 300 czy 350 i jest zadowolony. Jeśli masz czas popolować, może trafisz?

Ostatnia edycja:
Powrót