• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mac Audio Spider 6800 - Wejście HiLvl

Reakcji
0
Witam,
stałem się posiadaczem ww sprzętu i niestety nastał problem z włączeniem go między radio a głośniki (radio dość stare, nie ma wyjścia na wzmacniacz).
Otóż we wzmacniaczu jest wejście Hi LVL 6pin (na dole rysunek), ale za Chiny nie wiem jak wpiąć się tam z radia, za każdym razem w najlepszym wypadku uzyskuję Mono, ew mieszają się kanały i przestaje działać regulacje prawo-lewo.

Ma ktoś może schemat albo coś jak wygląda elektrycznie to złącze albo dokumentację tego wzmacniacza ? Ew co mogę źle podłączać ?

pg4.jpg

przeciez widac wyraznie co gdzie idzie
na srodku masa, reszta to sygnaly
ale faktycznie moze byc z tym problem jak koncowki w mostku :/

Dobra ale sa dwa wejscia takie, jedno na przod a drugie na tyl wiec nie wiem czy aby na pewno masy sa po srodku bo wtedy do czego bylby az cztery skrajne ?

Wzmacniacz nie jest w mostku, kazdy kanal jest nie zalezny.

ale koncowki w radiu sa w ukladzie mostkowym
skoro sa 2 takie to powinno byc jeszcze latwiej

Wiec jak sa w ukladzie mostkowym to tylko taki konwenter mnie ratuje czy co mam zrobic by to podlaczyc jak nalezy ?
Ja ze wzmacniacza biore tylko dwa kanaly, pozostale dwa sa mi zbedne.

Powrót