• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Magnat RX 44 vs. Blaupunkt GTA 475

Reakcji
0
Witam, zastanawiam sie nad wzmacniaczem sposrod Magnat RX 44, Blaupunkt GTA 475 ( ewentulanie jeszcze Magnat Rock 600, ale wydaje mi sie ze ten odstaje od w/w wzmakow).
Sub jeszcze nie kupilem, ale mam zamiar wybrac jakis z polki ok 300 zl.

Ktory byscie wzacniacz wybrali? NIe interesuja mnie inne wzmacniacze poniewaz akurat te moge kupic po okazyjnej cenie.

Pozdr.

:ntd:
Dokladnie do czego ma byc ten wzmak?
Ile chcesz na niego wydac?

sorka, nie zuwazylem ze jest oddzielny dzial na car audio.
Prosze moderatora o przeniesienie do wlasciewego dzialu.

Dokladnie to jeszcze sie nie zdecydowalem jaki to bedzie subwoofer. Tak jak juz pisalem cenowo to w okolicach 300 zl. Do muzyki techno, house itp.

Jesli chodzi o pytanie "ile chce na niego wydac?" wydaje mi sie zbedne dlatego ze jestem zainteresowany tylko w/w wmacniaczami i innych nie biore pod uwage. NO chyba ze za cene w granicach 300 zl znajdziesz lepszy wzmak:]

Pozdr.

manieczek111@vp, oczywiscie ze znajdziesz..
no to może taka krótka lista orientacyjna..

-alpine 35**

-alpine v12 cała seria

-sony xm 4040

-rockford fosgate

-mtx

-orion cobalt

-denon

-harman CA

(a przenieść musi moder tego działu)

wybierajac z tych 2 to bym bral RX44 glownie z tego powodu ze powinien byc mocniejszy... ale kto to wie z tymi markami

Zdecyduje sie na RX44.
Jeszcze jakbyscie mogli mi doradzic jaki sub pod tego wzmaka:]
Jako ze mam wmak jest 4 kanalowy to pod dwa podlacze przedni zestaw Helix Blue 62 a dwa pozostale zmostkuje i wykorzystam do zasilania sub-a.
poszukuje sub do 300 zl ,do Golfa IV, do muzyki jak wyzej pisalem house itp.
Myslalem nad jakims PB albo Lanzem, Alpine SWL -1242. Moze warto rozejrzec sie za jakim uzywanym sub-em??

o lanzarze zapomnij! 300zl na calosc czy tylko na glosnik??
czyli widze ze szukasz 12"?? PB lub ta alpinka moga byc dobre

Miło byłoby za te 300 i kupic razem z obudowa. Ale szczerze mowiac jakos nie widzialem do kupienia w miare dobrych glosnikow razem juz z obudowa(no chyba ze zle szukalem). Pewnie na wlasnej obudowie tez bym sporo zaoszczedzil.Jak bym sam robil to pewnie z 80 zl by mnie wynioslo?

Co do rozmiaru glośnika , bylbym happy gdyby jakis mniejszy glosniczek znalazl sie godny polecenia, ( mniej miejsca bagazniku by zajmomwal), no ale chyba 12" bedzie lepsza jesli chodzi o brzmienie. Oczywscie wiekszych nie biore pod uwage:]

Pawle a mowisz ze ta Alpinka nie kulawa:] jest? Chyba bede mogl ja miec za jakies 100-150 zl.

niewiem bo nie slyszalem ale powinno jakos zagrac
jezeli chcesz cos malego to teraz jest na allegro MDS08 a nowka kosztuje chyba 260zl - glosniczek bardzo polecany

koszt skrzynki zalezy od uzytych materialow. jak masz kleje i narzedzia w domu to i nawet za 40zl zrobisz obudowe
o alpinke zapytaj michone on nimi sie bawi

szczerze to wczoraj sluchalem jakas 12 calowke alpinki ale nie wiem czy swl czy sbl :/ szczerze to bez rewelacji ale napewno szybciej niz inf rew 1250... ale jak juz jestesmy przy alpine to wczoraj sluchalem zestaw odseparowany alpine spe-17cs i musze powiedziec ze zaskoczyl mnie bardzo konfrondujac go bezposrednio z helixami blue to roznica bardzo duza... delikatniejszy tweeter i wedlug mnie bardzo fajne srednie. Na allegro nowe sa po 359zl co za nimi przemawia to moc 35rms i 91 db... basu z nich nie ma ogromnego ale mi sie strasznie spodobaly :)

Powrót