• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Maleństwo do maluśkiego bagażnika.

Reakcji
0
Witam. Na wstępie powiem że poskładałem już subika na STX 17SW + MB który siedział w CC a teraz w punto. I to mi się podobało bo było malutkie i grało zacnie. Później zrobiłem większą skrzynię pod STX 8' ten który tak Paweł S. poleca, zawsze zapomnę jaka jest jego pełna nazwa ;) Słyszałem jak to wszystko gra no i faktycznie można z tym się bawić w zależności co kto chce. Ale teraz przydałaby mi się mała skrzyneczka do małego bagażnika w citroenie C2, jakaś prosta kostka. Wiem że nie dostanę już 17SW + MB, i ubolewam. Dlatego chciałbym zapytać na co polować na co nazbierać w podobnej cenie do STX żeby zrobić z tego malutkiego subika.

Budżetu nadal nie znam, wiec rzucę swoja propozycje :) Gladen SQX08. Zadowala się ok 10L closetem lub 18,5L BR. W closecie gra bardzo szybko, sprężyście, z odrobiną mięska, bardzo fajny basik. W BR teraz go testuję i gra nadal szybko (oczywiście nie tak szybko jak closet) z większym wykopem i trochę niżej schodzi. Ogólnie dla mnie ten głośnik to SQ z fajnym wykopem, dający dużo fun'u :D Nie wiem tylko jak z dostepnością Gladena w Polsce.

Przerobiłem tych mds08 kilkanaście sztuk. San mam w aucie jednego właśnie w 15 litrach i gra naprawdę zacnie. Kolega wozi 10l w zamkniętej, a w domu mam dwa aktywne doły w większych skrzynkach. Na bank mds zagra lepiej niż coś mniejszego. Kolejna jego zaletą jest nieduże zapotrzebowanie na moc.

Powrót