• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Manta...

Reakcji
0
Ostatnio natknąłem się w sieci na (to nie jest żart) wzmacniacze lampowe Manty!

Poczytałem i:

Jest ich w serii trzy:

Manta V3 (ma jedynie lampowy pre a końcówka to LM1875 - dziad :wink: )
Manta V5 (Full lampa)
Manta V7 (Też full lampa)

Wszystkie wzmacniacze są sprzedawane w zestawie z głośnikami (bodajże vifa made in china) ale podobno można kupić i bez...

Moje pytanie to, czy takie wzmacniacze (V5 lub V7) są coś warte, czy mogą konkurować z nieco droższymi "rasowymi" lampkami, albo z DiY w tej albo troszkę wyższej cenie...

Mixer... napisał:
ameryki nie odkryłeś ;)

Mixer... napisał:
Moje pytanie to, czy takie wzmacniacze (V5 lub V7) są coś warte, czy mogą konkurować z nieco droższymi "rasowymi" lampkami, albo z DiY w tej albo troszkę wyższej cenie...
sporo piszą o tym na audiostereo, jednak tam jak zwykle ...
za taką kasę nie kupisz innej lampy.

Te wzmacniacze były już kiedyś sprzedawane, w promocji w realu v5 kosztował jakieś 500zł. Za tyle co teraz kosztują wolałbym dołożyć do jakiegoś chińskiego yaqina. Na audiostereo masz o tych mantach dużo.

takero napisał:
Mixer... napisał/a
ameryki nie odkryłeś ;)
dokładnie, one są w sprzedaży już sporo czasu... Może rok a może nawet i więcej :wink: A jeśli chodzi o jakość to patrząc na samą cenę nie można zbyt wiele oczekiwać a w tej cenie to gotowego raczej nic nie kupisz, jedynie jakieś diy np PCL86, ECL 86, w porywach zrobisz coś na 6P14P

Powrót