• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Maskownice glośników o dowolnym kształcie.

Reakcji
0
Wiec wycialem w plycie wiorowej ksztalt ktory byl mi potrzebny bo pod fabryczna maskownice bo nie miescil mi sie glosnik.

Wycinamy zadany ksztalt i srodek ktory wypadnie zostawiamy sobie bo za sek. sie przyda :D

Kladziemy siatke z jakiegos innego zestawu ...musi byc wieksza od otworu o jakies 10mm. ze wszystkich stron.
Wykozystujac grill z innych glosnikow warto pamietac aby odciac zagiecie ktore zapewne juz w nim bylo bo tak naprawde potrzebujemy siatki plaskiej.

Wyzynarka ma noz takiej szerokosci jak blacha ktora bedziemy prasowac.
Wiec nie ma problemu z tym ze wciskany krazek nie zmiesci sie z blacha w formie.

Nooo iii walimy mlotkiem ...ja uzywalem gumowego.
Tak dlugo walimy az osiagniemy wypuklosc ktora chemy miec.

I to chyba wzystko ...odcinamy to co nie potrzebne i hop :)

Zdjecia beznadziejne ...bo z telefonu :(
Ale w praktyce to jak firmowe maskownice.

a tu kolejny pomysl (nie moj) na maskownice chyba troche prostrzy ale obawiam sie ze siatka juz tak ladnie sie nie ulozy

jestem pod wrazeniem zapalu, pomyslowosci i zdolnosci manualno- technicznych TatyTurbo

No mistrzostwo!! Znakomicie opisana metoda na zabudowę tweeterów, teraz sposób na własne maskownice..
Czapki z głów!!

gdzie taką siatke kupujesz ?
ja mialem akurat z 10" cantona
jestem pod wrazeniem zapalu
ja juz dzialam desperacko nie wiem czy pamietacie kiedy kupilem glosniki ale to juz chyba z 8mies. temu :( :) i tak sobie leza i czekaja a po spotkaniu z Lukaszem to sie mowiac wq^%$ i postanowilem to zlepic do kupy ...mam 4 wzmacniacze ...zestaw glosnikow na cale auto i to lezy i sie kuzy wiec musialem cos wymyslic zeby upchnac je do auta nie bawiac sie w laminowanie.

aaa trzyma sie na wcisk ...ale jak juz wszystko bedzie pasowac do siebie to pojade do chlopakow co kleja ABS i mi przylapia w paru miejscach bo nie ma co gadac ale miejsce jest wrazliwe raz na jakis czas na kopniaka ;)

nie chce tak wszystkiego kleic ...bo nie dlugo scrollem myszy bedzie trzeba bedzie mieszac przez 2min ;) zeby dobic sie do nowych postow ...
jk dobrze pojdzie to wszystko ulepi sie do kupy i zrobi sie np: "zabudowa drzwi" a tam bedzie caly elementaz zaudowy ...ale to jeszcze troche potrafa patrzac na ilosc przybywajacych postow

wiec nie trzeba miec kolegow od ABS'u wystarczy isc do liroja i kupic tam klej bizona do dziwnych plastikow ...reklamuja go tak: "Tym klejem skleisz to czego nie mogles zadnym innym klejem"
czy tak jest to nie jestem pewien - moje skleilo i to dosc mocno :)
...podobno jest lepszy ...3M ..po wymieszaniu jest czarny (to tyle wiem na jego temat)

Cena mojego kleju dwuskladnikowego to 29zł

Powrót