• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Materiały

Reakcji
0
Jakich materiałów potrzebuje żeby zrobić subwoofer.CVhodzi mi owrzystko a nie obudowe

jak jestes z kibla to lepiej tam pozostan i niekombinuj z subem.... spróbuj(ó u :/) poczytacx artykuly i forum nieco... moze konstrukcje znajdz jakies...

Z ciekawego miejsca pochodzisz, zrobisz suba ale nie pozbędziesz się rezonansów pomieszczenia :P

Materiały ferromagnetyczne (magnes), miedź (przwody, uzwojenia cewek), papier/kewlar/aluminium/tytan (membrana), tworzywa sztuczne (izolacja przewodów), drewno (na obudowę, ale to wiesz), trochę krzemu (el. wzmacniacza).
Chyba tyle.

A najlepszym materiałem jest www.diyaudio.pl i www.audiomania.info

Kibel to taka miejscowość ale nie wiem czemu tam ma być zła akustyka.Tak wogle to dzieki

[ Dodano: 2005-06-24, 19:21 ]
chodziło mi oto jeszcze jakie elementy tam mają być;/

vipex, porządny przetwornik,wyliczona budka,solidna,wzmak też dość solidny plus filtr dolno przepustowy.Jak cos nie kumasz to poczytaj na głównej tego serwisu,wiele wyjaśnia.Ogólnie troszke kaski trza w to włozyć.Nic za darmo.

Powrót