• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Matronix WST 400

Reakcji
15
Witam

Mam takie pytanie mam już z ponad 2 lata matronix wst 400 ale nie włączałem subwoofera na nim już z 4 miesiące. Teraz wałczyłem i zauważyłem ze podczas ciszy w utworach lub wyłączonej muzyce buczy troszkę strasznie mnie to irytuje, jak można temu zapowiedz. To takim uczeniem od transformator słychac niby kondensatory spore ale cos i tak troszkę buczy jakiś filtr zrobić czy jak?

[ Dodano: 2007-06-18, 22:22 ]
Może jak by listwę kupił filtrującą to by coś dało? Wtedy bym podpiął subwoofer cd i wzmacniacz pod nią???
http://allegro.pl/item206985301_listwa_lestar_lft_2005_2_5m.html

Przydźwięk jest jak od trafa (sieć słychać) jakby w głosiku a nie samo trafo buczy.

[ Dodano: 2007-06-18, 22:37 ]
Jak wyłączę dźwięk subwoofer jest włączony to jak ręką membrany dotykam to normalnie drga. I słuchać jak buczy z głośnika.

odlacz rva i sprawdz czy dalej tak jest. U mnie jak puszczalem sygnal z kompa na wzmak to po wylaczeniu kompa w glosnikach jest buczenie.

Powrót