• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

matronix WXP3K czy IREK?

zagen91, niemialem paneli matronixa ale testowalem jedynie jego najnowsze prototypowe koncowki mocy. jezeli on ma takie samo podejscie do wzmacniaczy do subwooferow to ja podziekuje za taka zabawe :|
irka panele mialem oba i sa naprawde swietne. cena moze troche zbyt wygorowana ale jak porownasz ich wykonanie i jakosc z konkurencja to cena jest calkowicie uzasadniona ;)

tak wiec poleacam irka ;)

dodam ze nie ma problemow wrazie prepalenia czegos itd masz gwarke a irek w porzadku czlowiek, sam zadowolony z jego uslug jestem

hmmm.. chodzi o magnata??
dostalem go okazyjnie... i zbudowalem bude...
w przyszlosci bedzie cos lepszego.. wiec chce kupic jakis porzadny wzmacniacz :twisted:

Mam ten sam głośnik i wzmak WXP2K czyli troche słabszy i jest super! Miki mówisz że magnat to padak? :lol: ale się uśmiałem ten niby ''padak'' częsie całym domem i skrzynką na listy w siyni chopie!! jak wiesz co to jest! Wykonanie super prezentuje się 100razy lepiej niż w necie! POLCAM!

mari5508, temat poruszany 1000razy na forum.. to ze trzesie to nic nie znaczy.. wszystko co ma cewke, magnesy i resor oraz membrane o odpowiedniej masie bedzie trzasc... sluchales tego suba twojego w porownaniu do czegos innego (lepszego np) czy tylko pleciesz 3 po 3?

POrównywałem go do innych np. JBL GTO1202D i na moje ucho był najlepszy może źle zrozumiałem że to ''padak'' bo pomyślałem że miki mówi że jest słaby

mari5508, ten jbl tez najwyzszch lotow nie jest :P
zagen91, panel irka jest nieporownywalnie lepszy

mari5508, miałem kiedyś dibeisi, też trzęsło całą chałupą, ale jakość, hmmm....... bardzo beznadziejna.

Jak na moje ucho to ten głośnik jest też dobry jakościowo nie jest to żaden tekturowy bas jak bywało w poprzednich seriach magnata

Heh, akurat z tym Jbl miałem sporo doczynienia, i niestety, to nie gra tylko buczy, a czasem coś podudni. Do tego jest cichutki, cała chałupa sie trzęsie a basu tyle co kot napłakał. Jeżeli ten magnat gra podobnie (a mam podstawy aby tak sądzić), to niestety jest to kiepski głośnik, a to że nie ma jak Ty to mówisz "tekturowego" basu nie jest żadnym osiągnięciem. Ot dali cięższą membrane aby obniżyć Fs, i w tym cała magia. Posłuchasz może kiedyś jakiś porządnych głośników (nie takich 10000000 wat), a będziesz wiedział że spadające z półek książki nie są wyznacznikiem jakości.

o nie nie nie magant nie dudni tylko jest mnóstwo basu tego jbl porónywałem w media markt jak wybierałem który wziąść byli one w skrzyniach do kupienia za jbl 439zł a magnat 399zł ale ja zrobiłem sam skrzynię

Chyba kolega nie wie na czym polega dudnienie...no nie ważne. Jeżeli chodzi o sam temat to robiłem suba z użyciem WXP2K, wzmak jest w sumie całkiem o.k., jedynym minusem jest to że po 2 tygodniach trzeba było go oddać na gwarancji, bo gdzieś wyskoczył zimny lut i wzmak nie zawsze chciał sie uruchomić. Serwis był bezproblemowy i szybki, aczkolwiek sam fakt wystąpienia usterki o czymś świadczy.

Powrót