• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mega problem z aparatem

Reakcji
0
mega problem !! czy wie ktos czy mozna wymienic wyswietlacze w aparatach cyfrowych chodzi o model hp m407 ?? po prostu cos uderzylo w wyswietlacz i pekl ale swieci ?!!?! :|

Może to nie sam wyswietlacz pekł tylko jakas jego przesłonka skoro działa, no zeby naprawde pekł to albo by nie dział, albo by powstały jakieś zniekształcenia obrazu.

sam nigdzie tego nie kupisz, czeka cie rozmowa w serwisie,sama wymiana niejest taka trudna

tylko w serwisach jest tak, że nie sprzedadzą Ci samego wyświetlacza, tylko oni sami Ci wstawią i ściągną dodatkowe 100zł...

Daj spokój, marne szanse na naprawę. Miałem HP 850, pogwarancyjny, walnęła elektronika. Nikt mi tego nie chciał zrobić. Specjalnie pojechałem do Warszawy do autoryzowanego serwisu HP, a tam zrobili wielkie oczy. Powiedzieli, że owszem - mogą go przyjąć na serwis... tylko że serwis takich rzeczy nie naprawia, tylko wymienia na nowe. A takie coś kosztowało 1200 zł, czyli tyle co kosztował wtedy taki nowy aparat. Odwiedziłem w sumie kilka serwisów i przedstawicieli HP w Warszawie i generalnie wszędzie to samo. HP ma najgorsze serwisy - jedyne co tam mają do aparatów, to chyba tylko akumulatorki, paski i torby.
W moim przypadku wystrzelił jakiś mikroskopijny układ scalony bądź tranzystor. Część oczywiście nie zamienna, bo produkowana tylko dla HP (nawet jeśli by była do kupienia, to na pewno w setkach złotych). Poza tym element został rozerwany na strzępy, więc nawet nie wiadomo co to był za element. Wyświetlacz był wyjmowalny (bez żadnego problemu). Ale co z tego - łatwo wyjąć, ale cholernie trudno kupić taki sam.

Aparat w końcu sprzedałem na Allegro - dostałem za niego 400 zł (razem ze stacją dokującą i wszystkimi innymi pierdołami, bez kart pamięci).

Uwaga Uwaga !!! wielki konkurs z nagradami !!
potrzbny wyswietlacz do aparatu hp m407
na pasku jest napisane (wydrukowane) "1700000090pfp1"
kto znajdzie gdzies takie ustrojstwo otrzyma cenna nagrode zimna butelke hajnekena !!

Powrót