Można ale jest to bardzo trudne. U mnie powstała para 7 głośnikowych kolumn 3 drożnych o realnej efektywności 92dB/1W i wysokości jeśli dobrze pamiętam 180cm . Projekt powstał tylko dlatego że takie były wymagania stylistyczne. Trafiły i grają w około 200 metrowym salonie betonowego domu ( beton i stal ). Kolumny od początku nie były projektowane i strojone do przetwarzania najniższego Pasma ( celowo ). Pasmo / brzmienie przetwarzania w pasmie powyżej sub jest fenomenalne i nie ma żadnych naleciałości stali. Docelowo miały grac z subwooferami ( no chyba że w małym pokoiku ). Jak grały z jedną sztuką na 15 calowym RSS i hypex 8.0 to subwoofer nie dawał rady i się spalił. Jak ostatnio widziałem się w właścicielem to były sugestie aby subwooferów zastosować ale minimum 4

. dokładne pomiary gotowej konstrukcji mam ale musiałbym powycinać loga zanim wkleje.
problemy jakie się zrodzą nie będą polegać na metodzie spawania a kątowniki na rogach nic nie dadzą. potrzebne są usztywnienia typu "matrix" dodatkowo cała powietrznia wewnątrz była oklejona butylem. a komora średnio tonowa wydzielone z miękkiego drewna. Mocowania głośników były kanapkowe z dwóch rodzai stali. Front kolumny był odkręcamy ( jeśli dobrze pamiętam 10mm śruby ) zawieszony na miękkiej podkładce ściśniętej z duzą siłą śrubami. Jeśli chodzi o spawy były tylko punktowe co kilkanaście cm szczeliny były zalane silikonem. Kolumny stoją i grają niewykończone surowa stal a spawy na całej długości pozostawiły by nieładne odbarwienia.
Reasumując można ale to karkołomne i bardzo drogie przedsięwzięcie. Ale kto bogatemu zabroni