• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Miernik Pojemności

• Autor wątku Autor wątku slam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam. Poszukuje jakiegoś sprawdzonego schematu miernika pojemności chyba był kiedyś taki schemat w jakiejś gazecie elektroniczej mial od jak pamiętam LCD i pomiar do 20000uF coś takiego poszukuje jakby ktoś miał coś takiego niech da znać. pozdro

wpisz w google.pl "miernik rlc"
"miernik pojemnośći"
miernik kondensatorów"
powinno byc sporo gotowych schematów. Na elektrodzie

Szukam i szukam ale nic niemoge znaleśc same jakieś proste z wyswietlaniem pojemnosci na diodach a mi trzeba cos z LCD najlepiej zeby mierzyl minimum do tych 10000uF i zeby to byl najlepiej sprawdzony schemat myslalem o jakims multimetrze ale one mierza tylko do marnych 20uF lub max 200uF a to ciu za mało , jak ktos cos znajdzie niech zapoda jakiegos linka. pozdro ps. Ta gazeta z tym miernikiem to Nowy Elektronik 10/11 2003 może ktoś posiada ten numer to by zapodal skan ;].

mam ten numer. of coz mam tez skaner, ktory nie dziala, o czym juz niedawno pisalem w innym temacie (a ze nikt nie chcial mi pomoc, tzn ze nikt nie chcial tamtych ksiazek...)

Ale tak za tydzien, gora dwa bede mial drugiego kompa z win98 lub me, na ktorym skaner dziala bez problemu, wiec jezeli te kilka(nascie) dni poczekania nie bedzie dla Ciebie problemem to zeskanuje...

mialem dac to na forum, ale of coz obazki moga byc 800x600 i 64kB wiec nie dam. wysle Ci na mail. jezeli ktos jeszcze bedzie chcial - pisac.

Witam!
Przepraszam, że znów odświeżam temat. Czy mógłbym również prosić o te skany??
Z góry dziękuję. Mój mail to 96davis96@gmail.com
Pozdrawiam!

[ Dodano: 2007-12-29, 14:25 ]
Oj przepraszam! Miałem problemy z przeglądarką i nie wyświetlało mi tego załącznika.
Pozdrawiam!

Powrót