• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mikrofon od systemu YPAO (z amplitunera Yamahy)-czy można używać jako pomiarowy?

Reakcji
0
Witam,
Jestem w posiadaniu amplitunera Yamaha RX-V767. Do niego był dołączony mikrofon pomiarowy do kalibracji (system YPAO). Czy można ten mikrofon wykorzystać do pomiarów w np. w Speaker Workshop zamiast np wkładki WM-61? Orientuje się ktoś, czy potrzebny jest przedwznacniacz do tego mikrofonu? Mikrofon od YPAO podłącza się poprzez wtyk mini-jack do amplitunera.

No właśnie w tym problem, że nie wiem za bardzo jak mam to sprawdzić. Nie ma na nim żadnych napisów. Wygląda jak elektretowy zabudowany w plastikową obudowę. Dokumentacja do amplitunera na temat specyfikacji mikrofonu milczy. Gdzie ewentualnie mógłbym poszukać informacji na jego temat? Mail do producenta by coś zdziałał?

Powrót