• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mivoc xaw 310

Reakcji
0
Do jakiej obudowy zamkniętej wsadzić głośnik ? Oczekuje miękkiego basu i w miarę szybkiego bassu BR odpada. Muzyka różna głównie metal i inne rzadko kiedy techno i dram

Mógłbyś uzasadnić dlaczego br odpada?
Miałem 8" w obudowie br i na przeciąganie nie narzekałem. Bardzo szybki, a przy tym grał miękko(dlatego go sprzedałem :P )

Barax, a sciagales PDFa producenta?
tam masz zalecane obudowy
glosnik jest skonstruowany wylacznie do obudow typu b-r
ale obudowa 30 litrow b-r dla 12" napewno nie mozna oznaczac zamulanie :P

To chyba oznacza że klozet będzie (Diese Gehäuseempfehlungen sind nur Anhaltspunkte, der XAW 310 HC ist in Reflexgehäusen von 25 - 70 Litern einsetzbar). Od 25 - 70 litrów
Co da mała obudowa a co duża ?

Czyli duża obudowa będzie cichsza ale będzie nisko schodzić a mała na odwrót. A jak jest z pojemnością tego głośnika w zamkniętej obudowie ? Bo niemieckiego nie znam

Barax napisał:
Czyli duża obudowa będzie cichsza ale będzie nisko schodzić a mała na odwrót
nie
w malej obudowie bedzie podbity wysoki bas wiec bedzie szybki ale nie zejdzie za nisko
w duzej obudowie bedzie mial mozliwosc odtworzenia nizszego basu ale wcale nie musi stracic na szybkosci.
ten glosnik nie jest demonem szybkosci wiec wsadzanie go w zamknieta nie ma najmniejszego sensu...
szczegolnie ze
Barax napisał:
A jak jest z pojemnością tego głośnika w zamkniętej obudowie ? Bo niemieckiego nie znam
ZOSTAL STWORZONY DO OBUDOWY B-R :!:
tak wiec zrob te zalecane 35 litrow b-r i powinno byc OK

w zamknietej zapewne wogole basem nie zagra

Powrót